Ливърпул - ПСЖ: Домакините ще спечелят битката


Н. Гавазов

Ливърпул - ПСЖ: Домакините ще спечелят битката

Ливърпул - ПСЖ

Стадион: "Анфийлд", Ливърпул

Дата: 18.09.2018 г.

Час: 22:00

Съдия: Джунейт Чакър

Централният мач от първия кръг на груповата фаза на Шампионска лига ще се проведе на "Анфийлд", където среща ще си дадат непобедимите до момента Ливърпул и ПСЖ. Лидерите във Франция и Англия допълват група С, където са още Наполи и Цървена звезда. Много специалисти определят квартета като "групата на смъртта", но ако трябва да бъдем честни, Ливърпул и ПСЖ имат най-голямо доверие от страна на букмейкърите да продължат напред.

През миналия сезон Ливърпул не бе разглеждан като фаворит в най-силния европейски клубен турнир, но въпреки това мърсисайдци достигнаха до финала, където отстъпиха на Реал Мадрид след спорни събития по време на мача. ПСЖ се намираше на обратния полюс, като французите потвърдиха намеренията си в групите, изпреварвайки Байерн Мюнхен в квартета. Но парижани срещнаха бъдещия шампион в осминафиналите и въпреки силното начало в първата среща, напуснаха турнира.

Иначе Ливърпул великолепно започна сезона в английската Висша лига, където заедно с Челси е лидер в класирането, с пълен актив от точки. Особено впечатляващо бе представянето на "червените" при гостуването на Тотнъм през уикенда. Мърсисайдци осъществиха контрол върху мача, имаха повече положения за гол и заслужено се наложиха над един от фаворитите в турнира. Тази победа стана пета за Ливърпул в пет официални мача.

Що се отнася до ПСЖ, тимът безапелационно демонстрира своята класа във вътрешното първенство. Столичани победиха Сент Етоен в петък, отправяйки четири гола във вратата на "зелените", като попаденията бяха дело на Дракслер, Ди Мария, Кавани и Диаби. Така парижани спечелиха шест от шестте си официални мача дотук, при това хората на Томас Тухел вкараха минимум по три гола във всеки един двубой или общо 21 при 4 пропуснати попадения.

Единствената среща между Ливърпул и ПСЖ е преди 21 години в турнира за Купата на Носителите на Купи. Тогава французите победиха съперника си с 3:0 у дома и загубиха с 2:0 на Острова, за да продължат напред.

Трудно е да се направи прогноза и да бъде определен фаворитът в мач като този. И в двата тима има много звезди и качествени играчи, които с едно свое действие могат да решат не само дадена ситуация, а и срещата. При всички положения ни очаква интересен сблъсък - от едната страна е ударният квартет на гостите в лицето ма Ди Мария, Неймар, Кавани и Мбапе, а от другата е смъртоносният тризъбец на "червените". Разбира се, не всичко ще се реши от тази група играчи, футболът е колективен спорт и в голяма степен и други неща ще повлияят на резултата. В този смисъл отбраната на Ливърпул изглежда по-солидна от тази на парижани, а освен това мърсисайдци разполагат  и с един от най-качествените вратари в света. В добавка, трибуните на "Анфийлд" ще дадат допълнителен импулс в представянето на своите любимци. Всичко изброено до тук ни кара да предполагаме, че домакините ще спечелят този сблъсък, като предизвикателството за почитателите на залозите е, дали "червените" ще опазят суха вратата си и кой ще вкара головете.

Прогноза: Ливърпул - ПСЖ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
15.09.2018 Висша Лига Тотнъм 1 - 2 Ливърпул
01.09.2018 Висша Лига Лестър 1 - 2 Ливърпул
25.08.2018 Висша Лига Ливърпул 1 - 0 Брайтън
20.08.2018 Висша Лига Кристъл Палас 0 - 2 Ливърпул
12.08.2018 Висша Лига Ливърпул 4 - 0 Уест Хям


Последни 5 срещи - Пари Сен Жермен
(Франция)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
14.09.2018 Лига 1 Пари Сен Жермен 4 - 0 Сент Етиен
01.09.2018 Лига 1 Ним 2 - 4 Пари Сен Жермен
25.08.2018 Лига 1 Пари Сен Жермен 3 - 1 Анже
18.08.2018 Лига 1 Гингам 1 - 3 Пари Сен Жермен
12.08.2018 Лига 1 Пари Сен Жермен 3 - 0 Каен


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
559