Анонс на плейофите за влизане в групите на ШЛ


Н. Гавазов

Анонс на плейофите за влизане в групите на ШЛ

Днес се играят пет мача от първите срещи на плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Всеки един от тях е интересен сам за себе си: докато Тотнъм се явява фаворит при гостуването си на швейцарския Йънг Бойс, то не така стоят нещата в останалите двубои. Futbol TV ще анонсира накратко някои от предстоящите срещи от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

 

Йънг Бойс - Тотнъм

Стадион: "Стад дьо Суис", Берн
Дата: 17.08.2010
Час: 21:45
Съдия: Франк Де Блекере

В спора между швейцарците и англичаните, фаворит несъмнено се явява отбора на последните, който има в състава си повече класни изпълнители. Йънг Бойс заема в стартиралото първенство на Швейцария седмо място, като от пет мача има едва пет точки. Но към швейцарския тим трябва да се отнесем напълно сериозно, след като те достигнаха до тук, елиминирайки не кой да е, а турския гранд Фенербахче.

Тотнъм започна своята кампания в английската Висша лига с равенство, но то дойде благодарение на отличната игра на вратаря на Сити Харт, който спаси "гражданите" от разгром. Със сигурност обаче "шпорите" ще дадат всичко от себе си в швейцарската столица, за да превърнат своята европейска приказка в реалност, след като никога до сега не са участвали в турнира на Шампионската лига.

Домакините нямат контузени или наказани играчи. Схемата на игра най-вероятно ще бъде 4-4-2 с Деген и Биенвену начело на нападението.

Хари Реднап ще използва същите играчи както срещу Сити през уикенда. Схемата на игра е по-вероятно да бъде 4-4-2, отколкото 4-2-3-1. Дефоу и Крауч ще заемат места начело на атаката, а най-вероятно Ленън и Модрич ще застанат по крилата, а Хъдълстоун и Бейл ще оформят средната линия на отбора.

Трудно е да предположим, че Тотнъм би могъл да загуби гостуването си на Йънг Бойс. "Шпорите" имат потенциал да се завърнат в Лондон с победа, но със сигурност и домакините няма да излязат като обречени и ще търсят победата.

Прогноза за: Йънг Бойс - Тотнъм 1:1.

 


Зенит - Оксер

Стадион: "Петровский", Санкт Петербург
Дата: 17.08.2010
Час: 19:30
Съдия: Бьорн Кейперс


Зенит се намира на крачка от класиране за груповата фаза на Шампионската лига. Възпитаниците на Спалети нямат право на грешка срещу френския Оксер, когото приемат в Северната столица на Русия, където със сигурност привържениците на отбора очакват незабравима вечер. Руският отбор, според класата на своите изпълнители и финансовото си обезпечаване превъзхожда своя противник, но в крайна сметка всичко трябва да бъде материализирано чрез подходящ резултат. Към това ще добавим и добрата форма в която се намират футболистите. Липсата на поражения през сезона допринася за добра атмосфера и настроение в отбора, а също така и оптимизъм в сърцата на запалянковците.


Оксер зае престижното трето място в миналия сезон във Франция, а освен това възпитаниците на Фернандес могат винаги да поднесат някоя изненада. Главната звезда на тима е Беноа Педрети, който е майстор на стандартните положения. Тук можем да отбележим и класата на поляка Йелен, както и вечно талантливия Ле Талек. Що се отнася за резултатите на французите до сега, те съвсем не могат да ни впечатлят - двете равенства срещу Лориен и Брест говорят за не най-оптималната форма в която се намира Оксер.

Спалети няма да може да разчита на Денисов, който е подложен на лечение. Бистров, тренира вчера извън основната група, но продължава да изпитва болки и едва ли ще вземе участие в срещата. Схемата на игра, която ще използва италианския специалист ще бъде най-вероятно 4-2-1-3, с Лазович и Дани по крилата и в средата Кержаков. Най-вероятно в опорната зона ще застанат Семак и Широков, а пред тях - непосредствено зад гърба на Кержаков изборът ще бъде между Зирянов или Файзулин.

Жан Фернандес няма проблеми с контузени играчи, с изключение на Ликата, който има проблеми с глезена. Под въпрос ще бъде кой да застане на дясното крило, където изборът е между Олиех и Конто. Схемата на игра е 4-2-3-1, като на върха на атаката ще застане Йелен.

Очаква ни един наистина оспорван мач. В събота Зенит завърши 1:1 с Динамо Москва, но ако руските футболисти искат да постигнат победа и решат въпроса с класирането си за груповата фаза на Шампионската лига, то е необходимо да положат повече усилия и умения, отколкото го направиха в събота. От своя страна Оксер трябва да забрави по-бързо за посредственото си начало в Лига 1 и да повиши нивото си на игра поне с 200 %, ако има намерение да постигне успех. Французите са специалисти на играта с контраатака, така, че това е среща, в която всеки един получен резултат не би представлявал изненада.

Прогноза за: Зенит - Оксер 2:1

 

 

Динамо Киев - Аякс

Стадион: "Валерий Лобановски", Киев
Дата: 17.08.2010
Час: 21:45
Съдия: Масимо Бусака


Динамо Киев остави отлични впечатления в миналогодишното издание на Шампионската лига и най-вероятно украинския гранд ще се опита да повтори успеха си и не само това - киевчани в продължение на четири поредни сезона са неизменни участници в груповата фаза на турнира, така, че няма да бъде изненада ако ги видим за пети път в най-престижния европейски клубен турнир. За намеренията си те загатнаха в третия квалификационен кръг от ШЛ срещу белгийския Гент, когото отстраниха с общ резултат 6:1. Отборът разполага с футболисти от световна величина като Шевченко и Милевски, но има и други добри изпълнители. Като добавим, че начело на тима е специалист като Валерий Газаев, то киевчани разполагат с повече от добър потенциал.

Независимо от липсата на сериозни успехи на европейската сцена, Аякс може да оприличим като един задрямал гранд и винаги готов да избухне. С играчи в състава си като Суарес, Ван дер Вил, Емануелсон и Ел Хамдауи, холандците всяват респект и биха стреснали много свои съперници. Въпреки това, Аякс трудно преодоля съпротивата на гръцкия ПАОК, завършвайки с две равенства - у дома 1:1 и като гост 3:3.

Домакините нямат проблеми с контузени или наказани играчи. Схемата на игра, която ще използва Газаев най-вероятно ще е 3-4-3, като се очаква Шевченко отново да бъде ключов играч.

Мартин Йол също може да бъде спокоен в кадрово отношение. Най-вероятно той ще използва схема на игра 4-4-2, като в атака със сигурност ще видим Суарес.

Фаворит в срещата между двата отбора е безусловно украинския отбор. Но футболистите му трябва да покажат много добра дисциплина в защита, ако искат да се поздравят с успех. Аякс вкара три гола като гост и няма никаква причина, ако намери нужните пролуки в отбраната на своя противник, да не го направи отново.


Прогноза за: Динамо Киев - Аякс 2:1

 


Останалите срещи:

Розенборг - Копенхаген
Стадион: "Ное Леркендал", Трондхейм
Дата: 17.08.2010
Час: 21:45


Спарта Прага - Жилина
Стадион: "Генерали Арена", Прага
Дата: 17.08.2010
Час: 21:45

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238