Оуен: Салах може да покоси чудовището Реал


И. Ангелов

Оуен: Салах може да покоси чудовището Реал

Бившият нападател на Ливърпул и Реал Мадрид Майкъл Оуен даде мнението си преди днешния финал на най-комерсиалното състезание Шампионска лига. Спомняйки си за своята кариера той започна пред Goal.com:

"Аз мислех, че мога да направя това, което направи Иън Ръш. Мислех да отида в Испания , да видя какво е и да се върна в Ливърпул, да продължа да правя каквото правех. За съжаление нещата не се развиха така. Аз исках, но не винаги човек получава, каквото поиска.

"Реал е чудовищен клуб. Всичко в клуба крещи история и традиция - стадионът, играчите, екипа, феновете. Това е една от иконите на футбола, която се познава по цял свят. Аз зная, че хората говорят за напускането ми на Ливърпул и какво стана след това, но аз просто трябваше да видя какво е в Реал Мадрид. Иначе щях да съжалявам цял живот. 

"Аз виждам така нещата - има само няколко отбора, които можеш да поставиш над останалите в света. В тях се чувства една особена аура когато влезеш. Реал Мадрид е един от тях, Ливърпул също. Тези фланелки са тежки, чувстваш историята. Тя е там всеки ден, всеки мач. Аз почувствах това в двата отбора. Горд съм да съм играл за тях. 

"Нямам търпение за финала. За един коментатор не е добре да казва това, но според мен шансът за успех на който и да е отбор е като хвърлянето на монета. Тук има контраст на стиловете и единият трябва да надделее над другия. Представям си тежък мач, в който двата отбора прекъсват действията си. Аз мисля, че единият отбор ще издуха другия и от рано ще се види кой ще победи.

"Кой ще е? Не зная. Аз мисля, че Ливърпул има наистина добър шанс, обаче. Те са различен тип отбор. По-млади са, може би по-наивни, може би по-гладни. Реал е шампион на голямата сцена - само погледнете колко медала имат играчите им. Не само Роналдо, имат Рамос, Модрич, Марсело, Бензема, Кроос. Това са редовни победители, които знаят точно какво да направят за да свършат работата.

"За Салах съм изненадан, че стана толкова добра покупка. Ние вече знаехме, че той има качества и талант. Това, което ме изненада, е постоянството, което поддържа цял сезон. Той впечатли много. Аз мисля, че той имаше какво да доказва заради Челси. Но и когато погледнем статистиката му в Рома тя е впечатляваща. Той просто вдигна още едно ниво в Ливърпул. Знаехме, че може да бяга, но аз съм впечатлен как той използва тялото си за да пази топката. Той избягва защитниците и се намира в по-добри положения за гол. Това не е типично крило, той е завършен.

"Салах е тук за да остане, убеден съм. Той ще е в Ливърпул догодина и ще вкарва голове. Може би няма да са над 40, но няма да е далеч от тях. Той е добър играч."

  Сподели
413