Байерн победи Севиля и направи важна крачка към полуфиналите (видео)


Л. Михайлов

Байерн победи Севиля и направи важна крачка към полуфиналите (видео)

Байерн Мюнхен се наложи с 2:1 при визитата си на Севиля в първи мач от четвъртфиналите в Шампионската лига. Домакините изиграха силно първо полувреме, а след почивката баварците бяха по-активни.

Хората на Винченцо Монтела откриха чрез Пабло Сарабия в 32-ата минута. Ескудеро проби добре и намери Сарабия. Крилото на Севиля овладя топката пред погледа на Бернат и шутира покрай Улрайх, давайки аванс на своя тим - 1:0. 

Радостта на Севиля обаче бе доста кратка, тъй като малко след това Хесус Навас си заби нелеп автогол. Това се случи в 38-ата минута, когато Франк Рибери центрира, топката хвана в крачка Навас и след рикошета в крака му завари неподготвен Сория за 1:1. Малко преди гола Видал се контузи и на мястото му влезе Хамес.

Байерн стартира отлично втората част и създаваше положение след положение, като изглеждаше само въпрос на време да обърне резултата в своя полза.

Това все пак стана факт в 68-ата минута, а може да се каже, че Рибери изработи гола. Центрирането на френското крило намери Тиаго Алкантара и испанският национал с плонж с глава се разписа във вратата на Сория, след рикошет. Има вариант голът отново да бъде записан като автогол, след като кълбото се удари в Ескудеро, преди да влезе във вратата.

Така Байерн взе важен аванс и ценни голове на чужд терен преди реванша в Германия.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
174