Сеск: И в Англия Меси щеше да е най-добрият


И. Ангелов

Сеск: И в Англия Меси щеше да е най-добрият

Полузащитникът на Челси Сеск Фабрегас сподели мнението си за бившия си съотборник от Барселона Лео Меси преди сблъсъка между двата отбора от Шампионска лига. Двамата са приятели от 12-годишна възраст от академията на каталунците, като 3 години играха заедно в мъжкия отбор, преди 3 пъти да се срещнат като противници когато испанецът бе в Арсенал.

"Без съмнение, дори в Англия той би бил най-добрият. Ние не сме разговаряли за срещата. Искаме да го изживеем на терена. Тези мачове са за пълна концентрация и за да дадем всичко, което имаме. Разбира се, това означава много за Барселона. Това е така и за мен, и за всички, които са раждани там. 

"Без значение дали харесваш Барселона или не, тук думата "специално" има смисъл. Ще е изключителен сблъсък и аз съм сигурен, че ще се насладим на двата мача. Като футболист ти играеш за страхотните моменти, а Барселона ги предлага, без значение дали си там или срещу тях.

"Това е един от най-добрите отбори в света, но ние сме последните шампиони във Висшата лига и заслужаваме уважение. Трябва да опитаме. Трябва да изиграем два добри мача срещу тях. Случвало се е и преди отписваният да победи. Във футбола никога не се казва никога. Всичко може да стане и да реализираме шансовете си. Трябва да ги създадем и да сме ефективни. Това ще е важно за нас."

  Сподели
136