Приказката се завърна на Кинг Пауър?


Н. Гавазов

Приказката се завърна на Кинг Пауър?

Лестър няма да стане шампион на Англия през този сезон. Впрочем, едва ли и най-закоравелите фенове на отбора са се надявали, че това ще се случи. В най-добрия случай почитателите на скромния клуб се надяваха на място в средата на таблицата, далече от опасната зона.

Златната каляска се бе превърнала в тиква..

Да, тук влизаше и участие в Шампионска лига - турнир, който за "лисиците" преди две години изглеждаше в сферата на фантастиката, но сега можеше да позабавлява местните фенове. Но и никой никъде не слагаше Лестър в сметките. В най-добрия случай излизане от групите и приключване на приказката при среща с първия сериозен кандидат.

А той се оказа не кой да е, а Севиля. Традиционен победител в Лига Европа, трети в Испания през този сезон, а и представянето на андалусците в Шампионска лига също е забележително. Например, севилци не допуснаха нито един гол при гостуванията си в турнира. Нито един!

А Лестър трябваше да вкара. И на всичкото отгоре да победи. Като цяло, "лисиците" трябваше да извършат още едно чудо, а Шекспир да напише приказка, при това не с трагичен сюжет.

Едва ли феновете на Севиля мечтаеха за по-добър съперник - тим, ангажиран с оцеляването си в английския елит. Даже и при 2:1 след мача в Испания.

Написаното от Шекспир обаче имаше друг сюжет. Лестър се показа такъв, както познаваме от миналия сезон. Отбор с добре организирана отбрана, пълно раздаване на играчите и невероятното умение да се извлича максимума от минимума.

Статично положение, центриране от Марез и гол на капитана. Някъде сме го гледали този филм: отбор с класни изпълнители да инкасира попадение от Лестър. И след това да не може да направи нищо. Както през миналия сезон играчите на английските грандове. На всичкото отгоре Олбрайтън, който няма гол във Висшата лига, направи резултата 2:0

Разбира се, не се размина без трагедия, но тя бе испанска. Н'Зонзи би слабо, а Шмайхел игра идеално, улавяйки топката пред очите на своя щастлив баща Петер.

Така отборът, който към онзи момент се намираше на три точки от опасната зона, успя да се справи с третия по сила тим в Испания и да хвърли почитателите си в поредния делириум.

Лестър продължава да съчинява луди сюжети и безумни трилъри, и да кара феновете да вярват в чудеса. Да, "лисиците" няма да станат шампиони, но приказката все още не е свършила. Просто сега тя се пише не от Раниери, а от настоящия Шекспир.

А какво е намислила бандата от "Кинг Пауър" за финал - само можем да гадаем.

Мачовете с Атлетико са на 12 и 18 април.

 

2424