Без Рууни Юнайтед ще се раздели с ШЛ


.

Без Рууни Юнайтед ще се раздели с ШЛ

Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 07.04.2010
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)


Миналата седмица Манчестър Юнайтед изживя една подобна, но много малка част емоциите, които споходи Байерн Мюнхен на финала на Шампионската лига през 1999. В последната секунда на продължението баварците победиха своя съперник с 2:1 и вече са фаворит за краен победител в този славен ¼-финал. И то не толкова заради резултата, колкото заради контузията, която Уейн Рууни получи миг преди гола.

Всъщност този миг вероятно ще съсипе целият сезон на най-големият английски клуб. В отсъствието на автора на 34 попадения през този сезон шампионите загубиха с 1:2 от Челси и титлата във Висшата лига вече не е в техни ръце.  По-лошото е, че Юнайтед бе бледа сянка на себе си и личеше умората от двубоя на “Алианц Арена”. Димитър Бербатов не съумя да замени Рууни, но и двамата са доста различни по тип играчи. Българинът е страхотен играч, но именно в тандем с английския национал. При наличието на Рууни вероятно Сър Алекс щеше да заложи на 4-4-2 за реванша. Затова никак няма да е чудно сега той да изненада Ван Гаал, включвайки като централен нападател младият Македа и Бербатов зад него.

И докато настроението при домакините е на точката на замръзването в Байерн всичко върви по мед и масло. След победата над Юнайтед баварците надиграха на “Фелтинс Арена” претендента си за титлата Шалке с 1:2 и вече са на върха. Освен това на “Олд Трафорд” ще се завърне един от двамата им най-добри футболисти Ариен Робен, който заедно с Рибери ще вгорчат живота на крайните бранители на “червените дяволи”, отказвайки ги от смелото им включване в атаките на тима, което е характерно а Евра и Невил. Луис Ван Гаал ясно съзнава, че един гол може да преобърне мача и затова няма да рискува с прибрана игра и твърде дефанзивна схема. Както видяхме на Рууни му трябваха 2 минути, за да открие в Мюнхен.

         
Освен на Рууни Сър Алекс няма да може да разчита на още няколко футболиста, с което отсъствие англичаните свикнаха. Аут до края на сезона са Оуен и Андерсон. Харгрийвс се възстановява бавно. Джони Еванс и Джон О’Шей са под въпрос.

Робен отпътува със състава на Байерн за Манчестър и макар участието му в мача да е под въпрос, най-вероятно Луис ван Гаал ще заложи на него. Завръща се и Бастиян Швайнщайгер, който пропусна първата среща поради наказание.

Сблъсъкът на титаните в Манчестър със сигурност ще предложи много емоции. Каквото и да е състоянието на Юнайтед е немислимо отборът да бъде отписан. Статистиката е красноречива, че на “Олд Трафорд” “червените дяволи” губят много трудно. Но и в 8 мача срещу Байерн англичаните имат едва една победа (вероятно най-важната в историята им). Психологическото предимство е на страната на немците и вероятно те ще продължат към ½-финала след равенство на “Театъра на мечтите”. 

Последни 5 изиграни срещи:


Манчестър Юнайтед:

14 март Манчестър Юнайтед - Фулъм 3:0 (Висша лига)
21 март Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
27 март Болтън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)
30 март Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед 2:1 (Шампионска лига)
03 април Манчестър Юнайтед - Челси 1:2 (Висша лига)

Байерн Мюнхен:

20 март Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен 2:1 (Бундеслига)
24 март Шалке 04 - Байерн Мюнхен 0:1 сл. прод. (Купа на Германия)
27 март Байерн Мюнхен - Щутгарт 1:2 (Бундеслига)
30 март Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед 2:1 (Шампионска лига)
03 април Шалке 04 - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)


Досегашни срещи: (във всички турнири)

Манчестър Юнайтед - Байерн Мюнхен

8 мача
2 победи за Манчестър Юнайтед
2 равенства
4 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 7:5 за Байерн Мюнхен

В първия мач:

30 март Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед 2:1 (Шампионска лига)


Коефициенти от bet365:

Манчестър Юнайтед - 1.72
Равен - 3.75
Байерн Мюнхен - 4.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182