Арсенал - ПСЖ: Артилеристите ще останат на върха


Н. Гавазов

Арсенал - ПСЖ: Артилеристите ще останат на върха

Арсенал - ПСЖ
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 23.11.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Феликс Брих (Германия)

Арсенал посреща ПСЖ в мач от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига. И двата тима се класираха за плейофите на състезанието, така че утрешната среща трябва да даде отговор на въпроса с първото място в квартета, т.е. двубоят спокойно може да бъде определен с ранг финал. А с оглед на класата на съперниците и значимостта на сблъсъка, няма никакво съмнение, че това е централният двубой от програмата на турнира в сряда вечер, който най-вероятно ще заинтригува вниманието на почитателите на футбола от цяла Европа.

"Артилеристите" в момента са водачи в група А, но само благодарение на головата си разлика. Те спечелиха три от двубоите си и завършиха наравно при гостуването си на ПСЖ. Като цяло хората на Венгер показаха мощен, приятен и открит футбол до момента, като най-потърпевш от това се оказа Лудогорец, който получи девет гола в двата си мача с "артилеристите". Лондончани влизат в двубоя след щастливо равенство срещу Манчестър Юнайтед през уикенда, което отдалечи тима от първото място в класирането на Висшата лига на Англия, но и го оставя в борбата за титлата, защото разликата от лидера Челси е само три точки.

Представянето на ПСЖ е идентично с това на утрешния си съперник, с тази разлика, че парижани започнаха колебливо сезона и започнаха да намират своя облик едва в началото на миналия месец. Хората на Унай Емери спечелиха всичките си мачове срещу двата аутсайдера в групата - Базел и Лудогорец - и направиха 1:1 срещу Арсенал у дома си. Ако утре вечер ПСЖ не победи Арсенал, френският отбор ще остане на второ място в класирането на група А в Шампионска лига. Що се отнася до първенството в Лига 1, там парижани се намират в серия от три поредни победи, със седем отбелязани гола и без да допуснат попадение, което след 13 изиграни мача оставя тима на трета позиция и на три точки от първото място във френския елит.

Домакините влизат в мача без половин дузина контузени играчи. Това са Велбек, Мертезакер, Перес, Акпом, Белерин, а Дебюши е извън групата. Почти сигурно е, че Венгер ще използва схема 4-2-3-1, като не е изключено Жиру да започне на върха на атаката, което означава, че Санчес ще отиде отляво.

ПСЖ не може да разчита на Рабио, а днес страна известно, че Орие не е получил виза за Острова, което означава, че Муние ще застане на десния фланг на защитата.


Арсенал има добра статистика срещу френски отбори, постигайки 13 победи и 3 поражения, като интересното е, че всичките загуби са в Лондон, където статистиката е 5 победи, 3 равенства и 3 загуби. Що се отнася до статистиката на Венгер срещу френски отбори, тя е 11 победи, 5 равенства и 3 загуби.

ПСЖ е записал 4 успеха, 7 равенства и 5 поражения срещу английски отбори, а любопитното е, че парижани имат по-добра статистика на Острова - 3 победи, 4 равенства и 1 загуба.

Няма съмнение, че ни очаква гигантски сблъсък и трудно бихме определили фаворита в двубоя. Арсенал е без загуба в последните си 16 мача във всички турнири, а ПСЖ няма поражение в последните си 10 мача във всички състезания.

Очакванията са за равностоен двубой, с по-внимателна и дефанзивна игра от страна на съперниците и оттук следва да не очакваме много голове. Напълно е възможно да видим едно бойко равенство. Не бива обаче и да се изключва минимална победа за домакините, които могат да се възползват от замяната на Орие с Муние. Няма съмнения е качествата на Муние, но той е по-малко борбен от Серж, освен това 25-годишният белгиец показва нестабилност, редувайки превъзходни мачове със слабо представяне. Дали Санчес и като цяло Арсенал няма да се възползва от това утре вечер?

Прогноза: Арсенал - ПСЖ 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

25 октомври Арсенал - Рединг 2:0 (Купа на Лигата)
29 октомври Съндърланд - Арсенал 1:4 (Висша лига)
01 ноември Лудогорец - Арсенал 2:3 (Шампионска лига)
06 ноември Арсенал - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
19 ноември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:1 (Висша лига)

ПСЖ:

23 октомври ПСЖ - Марсилия 0:0 (Лига 1)
28 октомври Лил - ПСЖ 0:1 (Лига 1)
01 ноември Базел - ПСЖ 1:2 (Шампионска лига)
06 ноември ПСЖ - Рен 4:0 (Лига 1)
19 ноември ПСЖ - Нант 2:0 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Арсенал - ПСЖ

3 срещи
1 победа за Арсенал
2 равенства
0 победи за ПСЖ
Голова Разлика: 3:2 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
189