Арсенал - Барселона: Минимална победа за домакините


.

Арсенал - Барселона: Минимална победа за домакините

Арсенал - Барселона
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 31.03.2010
Час: 21:45
Съдия: Масимо Бусака (Швейцария)


Несъмнено, гвоздеят на програмата на Шампионската лига в сряда вечер ще бъде точно този мач. Арсенал е домакин на Барселона и хората на Венгер излизат срещу европейският първенец с убеждението, че могат да завършат като победители от сблъсъка и елиминират каталунците.

В последният си мач от Висшата лига на Англия, „артилеристите" получиха гол в 90 минута и завършиха при гостуването си на Бирмингам при резултат 1:1, който в момента ги оставя на трето място, но все още са в борбата за титлата на 4 точки разлика от лидера Юнайтед. Точно срещу фаворитите обаче Арсенал се огъна и загуби своите срещи, включително и на „Емирейтс", а по-лошото за хората на Венгер е, че бяха надиграни от своите съперници тотално.

В групите на Шампионската лига за лондончани бе труден първият мач срещу белгийският Стандарт, след което леко преодоляха своите съперници, класирайки се убедително и дори си позволиха да загубят последната си среща срещу Олимпиакос. На осминафиналите срещнаха своя кошмар Порто и след загуба в Лисабон, бяха безапелационни на своя терен - 5:0.

Барселона във вътрешното първенство не се представят по начин по който бяхме свикнали да ги виждаме миналата година, и като имаме предвид засилената конкуренция от страна на Реал Мадрид, напълно е възможно каталунците да не успеят да защитят титлата си. Резултатите, които постигнаха хората на Гуардиола в Примерата ги оставят засега на второ в класирането със 74 точки - толкова колкото има и вечният враг, но с два гола по-лоша голова разлика.

В своята група от Шампионската лига Барселона се класира на първо място пред Интер и на осминафиналите срещна немския Щутгарт, срещу когото показа две лица в отделните мачове и въпреки победата с 4:0 в реванша, в първият двубой на немска земя „швабите" правеха каквото си искат в наказателното поле на своите съперници.

Все още не можем да кажем до каква степен са кадровите проблеми в Арсенал. Със сигурност отпадат Рамзи, Гибс, Джуру и ван Перси, поради контузии. Информациите за Фабрегас са противоречиви и има съмнение относно участието му. Ако испанският национал не излезе срещу Барселона, това ще бъде наистина проблем за Арсен Венгер.

Домакините излизат с трима нападатели: Насри, Бендтнер и Аршавин. Схемата 4-3-3 показва ясно целта, която ще се преследва в мача, а и никой не е очаквал нещо друго. Атаката ще бъде подпомагана от Сонг, Фабрегас (нека предположим все пак, че нещата около него ще се оправят) и Диаби. В центъра на отбраната застават Вермален и Кембъл.

Гуардиола няма да разчита със сигурност на Иниеста и Чигирински. Под съмнение бяха Абидал и Пике, но след тренировката късно тази вечер, от лагера дойдоха позитивни новини за двамата, след като стана ясно, че медицинският персонал е дал своето разрешение Пике и Абидал да играят. Играчите проведоха пълноценни занимания и не дават никакви признаци на безпокойство.

Схемата, която ще използва Гуардиола е идентична с тази на Венгер: 4-3-3, с използването на полузащитник в опорната зона. В атака ще бъде неизменното трио Меси, Ибрахимович и Тиери Анри. В центъра на защитата мястото на Пуйол е гарантирано, въпросът е дали ще си партнира с Пике или Милито. На левия фланг на отбраната ако Абидал започне мача, то тогава най-вероятно Максуел ще бъде на пейката и обратно. Всичко това ще бъде лична преценка на треньора на каталунците. В средата на терена ще бъдат Шави и Кейта, а в опорната зона ще застане Бускетс.

Много трудно бихме определили предимствата и недостатъците на двата отбора, тъй като стилът футбол, който изповядват е един и същ. Очакват ни много остри атаки и от двете страни, открита игра и много движение. Което задължава, ако залагаме на тази среща да използваме троен знак.

Предимствата на Арсенал несъмнено е факторът домакинство. Няма никакво съмнение, че вярната публика на „Емирейтс" ще подкрепя своите и ще внесе допълнителен заряд в настроението на отбора. Другото предимство колкото и парадоксално да звучи, са пораженията от лидерите във Висшата лига. Несъмнено поуките от грешките са извлечени и футболистите ще направят всичко възможно да не ги допуснат.

За Барселона предимството е в опита, който имат. За по-малко от една година, каталунците са отново в Лондон на път за финала и знаят много добре какво ги очаква. Другото предимство е блестящата форма на Меси, който в последните си мачове е просто фантастичен.


На пръв поглед нещата изглеждат сякаш Барселона е фаворитът. Аз обаче не мисля така и според мен ако лондончани играят внимателно в защита и успеят да откъснат по някакъв начин ( много трудно при тази схема ) Меси от полузащитата, вероятността гостуващият отбор да вкара гол е минимална. А ако Аршавин и колегите му в атака са по-съсредоточени, не виждам по-нормално нещо Арсенал да се сдобие с успех. Мисля, си че Венгер е успял да мотивира своите футболисти, както и че, опитът на френският мениджър, ако не съществен, все пак е плюс. Прогнозата ми е, че  Меси ще бъде неутрализиран, а Аршавин ще вкара един гол, с което ще донесе минимална победа за своите. Лично аз ще играя с един знак - единица: най-малко заради адреналина, който носи в себе си тази среща.

Прогноза за: Арсенал - Барселона 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

06 март Арсенал - Бърнли 3:1 (Висша лига)
09 март Арсенал - Порто 5:0 (Шампионска лига)
13 март Хъл Сити - Арсенал 1:2 (Висша лига)
20 март Арсенал - Уест Хем 2:0 (Висша лига)
27 март Бирмингам - Арсенал 1:1 (Висша лига)

Барселона:

14 март Барселона - Валенсия 3:0 (Примера)
17 март Барселона - Щутгарт 4:0 (Шампионска лига)
21 март Реал Сарагоса - Барселона 2:4 (Примера)
24 март Барселона - Осасуна 2:0 (Примера)
27 март Майорка - Барселона 0:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Арсенал - Барселона

3 мача
0 победи за Арсенал
1 равенство
2 победи за Барселона
Голова Разлика: 7:3 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 3.20
Равен - 3.25
Барселона - 2.30


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134