Арсенал ще се справи и с Лудогорец


FUTBOL-TV

Арсенал ще се справи и с Лудогорец

Арсенал - Лудогорец
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 19.10.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Артур Диас (Португалия)



Арсенал приема Лудогорец на "Емирейтс Стейдиъм" в среща от груповата фаза на Шампионска лига. "Артилеристите" са абсолютни фаворити, но прогнозата на Futbol-tv е за скромна победа срещу надъхания разградски тим - знак 1.

Отборът на Арсенал стартира добре този шампионат. В момента отборът дели първата позиция в първенството с Манчестър Сити. В последния си мач "артилеристите" стигнаха до труден успех с 3:2 над Суонзи, а графикът на лондончани е доста натоварен, тъй като още тази събота са домакини и на Мидълзбро. Лудогорец от своя страна малко изостава в родния шампионат. Шампионите са втори в класирането след последния си успех като гост на Пирин Благоевград с 3:1. Тази събота и на разградчани предстои домакински мач за първенство (срещу Локо ГО), но в последните седмици всички погледи са насочени към Лондон.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев ще се опита да подготви изненади за предстоящия мач с Арсенал. Наставникът обмисля няколко варианта за титулярния състав, с който ще излезе в английската столица, и в последния момент ще прецени на кой от тях да заложи. Първият вариант е на терена да излязат същите единадесет, които победиха Пирин. Възможно е обаче наставникът да направи промяна на върха на атаката, където да стартира Клаудиу Кешеру, а Джонатан Кафу да мине на дясното крило. Като цяло рокадите (ако има такива) ще са малко и Дерменджиев ще заложи на най-добрите си играчи.

"Арсенал е фаворит може би за групата, но знаете, че отборът ни вече има достатъчно рутина, не се притеснява и не се страхува от такива съперници. Арсенал 20 години подред е в Топ 4 на Англия. Всяка година играе в Шампионската лига. Много силен отбор, като този е дори по-добре от предните сезони - много добре влязоха в първенството и особено в Шампионската лига, за разлика от миналата година, когато започнаха с две загуби в групата", заяви Дерменджиев на летище "София" преди заминаването за Лондон.

Нападателят Оливие Жиру и полузащитникът Аарън Рамзи отпаднаха от групата на Арсенал за утрешното домакинство на Лудогорец в група "А" на Шампионската лига. Жиру страда от травма на палеца на крака и не е играл от 24 септември, а Рамзи получи разтежение на бедрото в средата на август в срещата от първия кръг от Висшата лига срещу Ливърпул и също все още се възстановява. Всички останали играчи обаче са готови за двубоя.

"Фаворити сме и се очаква да спечелим. Подобно беше и срещу Суонзи (3:2 за първенство в събота), но малко отпускане от наша страна можеше да ни струва скъпо. Срещу така наречените по-малки отбори нещо, което на пръв поглед изглежда лесно, може да стане много трудно, ако не излезеш с правилната настройка. Лудогорец вече натрупа опит в Шампионската лига. Гледах ги срещу Пари Сен Жермен и в тази среща те показаха, че са много добър отбор. Мачовете са лесни, ако играеш добре. Трябва да покажем, че сме готови психически и можем да преодолеем всяка трудност, която изникне по време на двубоя", заяви Арсен Венгер.




Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

20 септември Нотингам Форест - Арсенал 0:4 (Купа на Лигата)
24 септември Арсенал - Челси 3:0 (Висша лига)
28 септември Арсенал - Базел 2:0 (Шампионска лига)
02 октомври Бърнли - Арсенал 0:1 (Висша лига)
15 октомври Арсенал - Суонзи 3:2 (Висша лига)

Лудогорец:

20 септември Ботев Враца - Лудогорец 0:4 (Купа на България)
23 септември Верея - Лудогорец 1:5 (Първа лига)
28 септември Лудогорец - ПСЖ 1:3 (Шампионска лига)
02 октомври Лудогорец - Нефтохимик 3:1 (Първа лига)
14 октомври Пирин - Лудогорец 1:3 (Първа лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Лудогорец

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА




ПРОГНОЗА: АРСЕНАЛ - ЛУДОГОРЕЦ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238