Сампаоли не използвал Фасио и Ло Селсо по настояване на Меси


Н. Гавазов

Сампаоли не използвал Фасио и Ло Селсо по настояване на Меси

Бившият старши-треньорът на националния отбор на Аржентина Хорхе Сампаоли почти не е използвал Федерико Фасио и Джовани Ло Селсо на финалите на Мондиал 2018 по съвет на капитана на "албиселесте" Лионел Меси, съобщават източници от южноамериканската държава.

Според информацията, лидерът на националния отбор бил много изненадан, когато видял двамата в окончателния списък на тима за Мондиал 2018. Меси веднага провел разговор с треньора, в който представил своите аргументи и изразил съмнения относно полезността на Фасио и Ло Селсо за отбора.

Сампаоли обаче не посмял да коригира заявката, за да избегне нова вълна слухове, че решенията му се влияят от желанията на Меси и оставил двамата футболисти в групата.

В крайна сметка играчът на ПСЖ не записа и една минута игрово време на турнира в Русия, а Федерико се отчете с едно полувреме в мача с Франция от осминафиналите на Мондиал 2018, който стана последен за аржентинците на Световното.

Напомняме, че Сампаоли не взе за Русия капитана на Интер Мауро Икарди, като според неофициални източници, това е станало по личното настояване на Меси.

  Сподели
644