Моуриньо: След такава дузпа, аз не мисля, че това е моят спорт


Н. Гавазов

Моуриньо: След такава дузпа, аз не мисля, че това е моят спорт

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо сподели мнение за системата за виеопомощ на арбитрите (VAR) по време на Мондиал 2018 в Русия. Португалският специалист смята, че главният съдия в мача Нестор Питана е постъпил непавилно, отсъждайки дузпа в полза на французите.

"След такава дузпа, аз не мисля, че това е моят спорт. Аз съм за системата VAR, но не в този и вид. Подкрепях въвеждането на системата за видеоповторения, когато тя ясно проследява за сериозни грешки, така чете да не съществуват. Но сега това е друго понятие: някои могат да си мислят, че това е повод за дузпа, а други – не.

Как е възможно Перишич да скочи и да държи ръцете си плътно по тялото? Как би могъл да реагира, когато на метър от него се намира френски играч? Това е финал, а не обикновен мач, а решението, базирано на VAR, може да повлияе върху играта.

Ако топката влезе във врата и Перишич я спре, тогава може да се оспори решението. Но това се случи по невнимание. Ето защо отсъждането на дузпата бе необосновано.

Сърбия отпадна, защото не и дадоха да бие дузпа. Сега същото се случва във финала. Неправилно е да се дават такива дузпи", заяви Моуриньо.

  Сподели
650