Саутгейт иска да спечели третото място на Мондиал 2018


Н. Гавазов

Саутгейт иска да спечели третото място на Мондиал 2018

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт заяви, че не възнамерява да използва дублиращ състав за мача с Белгия, който ще определи третия на Мондиал 2018. Днес в Санкт Петербург ще се срещнат двата неудачника от полуфиналния стадий на турнира. Това е втори двубой между британци и белгийци – в груповата фаза Роберто Мартинес направи девет промени в състава, а почти същото направи и Саутгейт, ясно показвайки своята готовност да приеме поражението.

Сега обаче няма да има толкова много промени, а Англия ще се бори за победа.

"Всеки иска да играе, но понякога не е най-доброто решение да използваш играчи, чиято енергия не е достатъчна. Това няма да същият стартов състав, но ние не искаме да правим максимално количество промени.

Пределно сме мотивирани. Имаме шанс да спечелим медали на Световното, което преди се е отдавало на Англия само един път. Много сме мотивирани, в добавка Белгия ни победи и за това искаме да отговорим.

Имахме няколко тежки дни в емоционален план, но момчетата са невероятни. За мен е удоволствие да работя с тях. Те имат енергия и желание. Искаме добре да завършим турнира. Ние вече поставихме летвата за това как искаме да играем и да работи", заяви Саутгейт.

Вчера Англия тренира в пълен състав, включително и защитника Кириън Трипиър, който се контузи в мача с Хърватия.

  Сподели
455