Не! Този Мондиал не беше пълен боклук!


В. Мухарски

Не! Този Мондиал не беше пълен боклук!

Ето, че Мондиал 2018 е към своя край. Момент, в който се зачитаме върху това, което пишат повечето специалисти и футболни капацитети. Ако заложите на родните медии, то може да останете с впечатление, че това Световно бе пълен боклук! На вас ви е харесало? Какво от това? Боклук е! Щом така казват. Не, сериозно - много сме негативни! А сега хвърлете един поглед на анализите в световните медии. Съвсем друга картинка, нали? Истината е, че Мондиал 2018 не беше лош, даже никак. Замислете се! Какво искате вие, за да останете доволни от най-великата игра на света?

Интрига - имаше я! При това още преди надпреварата в Русия да е започнала. Италия и няколко други топ отбори изобщо не се класираха. Аржентина не взеха най-добрия играч на Интер Милано. Франция не разчитаха на титулярния нападател на Реал Мадрид и пр. Отборите поднасяха изненади, фаворити рано отпадаха. Хърватия е на финал! Продължения, дузпи, картони и още и още.

Честна игра - VAR! Системата за видеонаблюдение е явление, което дори по-консервативните фенове са готови да приемат. В началото, като чухме за това чудо на технологиите, си рекохме - "Част от чара на играта е съдията да сбърка". Да, но май е по-приятно, когато грешките (все още ги има) са сведени до минимум.

Добра организация - налице! Терените бяха на добро ниво. Атмосферата бе приятна, феновете - емоционални, а фенките - чаровни. Само добри думи и поздравления за организаторите! Почти не се говореше за друго, освен за футбол.

Удобно време за гледане. В тази ситуация ние - българите бяхме облагодетелствани. Мачовете започваха в повече от добро време и имахме възможност да се насладим на повече футбол, отколкото на някои от предните Световни първенства.

И така финалът е съвсем близо. Бъдете позитивни. Настанете се удобно и му се насладете. Може да станем свидетели на нещо незабравимо. Това са двата най-добри отбора в света, с най-добре сработени играчи. Ще бъде интересно. Аз нямам търпение, а вие?

  Сподели
618