Далич: Този двубой е исторически за нас


Н. Гавазов

Далич: Този двубой е исторически за нас

Старши-треньорът на националния отбор на Хърватия Златко Далич сподели мнение за победата над Англия с 2:1 в мач от полуфиналите на Мондиал 2018.

"Що се отнася до това, дали помня мача между Хърватия и Франция през 1998 година, при първите три двубоя от този турнир аз се намирах във Франция в ролята на фен. Но на мен ми се наложи да се върна в Хърватия, защото трябваше да играя. Тогава загубихме, всички в Хърватия помнят това. Ние отбелязахме гола на Шукер, но в момента, в който се оттеглихме в отбрана, те веднага изравниха.

Този двубой има историческо значение за нас. Дай боже шанс да изравним резултата във финала на Мондиал 2018? При всички случаи, у нас има шанс да се подготвим за най-добрия мач - финала.

Не знам колко бяха нашите фенове, но те ни подкрепяха, особено когато ни бе трудно. Накараха ни да вдигнем главите си. Искам да благодаря и на Македония - нейният треньор ми писа, че ще подкрепя Хърватия. Приятно е, че нас ни подкрепят и други страни от региона.

Кой е този вълшебник, който отговаря за физическата подготовка? Добър въпрос. Това, което направиха нашите играчи, доказва за това, че те имат енергия. Исках да направя смени, но те отказаха, искаха да играят. Трябва да благодаря на нашите треньори по физическа подготовка. Някои играчи имаха травми, на други работеше само единият крак, но никой не се оплакваше. Те даже в допълнителното време искаха да не ги сменям. Никой не се предава!", заяви Далич.

  Сподели
422