Саутгейт: Кейн води поколение от вълнуващи играчи


И. Ангелов

Саутгейт: Кейн води поколение от вълнуващи играчи

Босът на Англия Гарет Саутгейт сподели мнението си, че Хари Кейн е един от играчите, които ще претендират за мястото на върха във футбола след ерата на Кристиано Роналдо и Лео Меси. Последните двама си поделиха Златната топка в последните 10 години от сезон 2008, но запитан дали Кейн ще стигне нивото им мениджърът каза:

"Светът винаги се променя, отборите еволюират. Най-силните отбори винаги доминират дълго време, може би техните отбори са имали много силни играчи. Много е необичайно един отбор да е постоянно на върха. Младите играчи задобряват и се появяват нови отбори. Аз мисля, че това виждаме и на Световното.

"Има наистина вълнуващи млади играчи в света, които се проявяват. Трябва да излезеш на световната сцена сега. Затова този турнир е фантастичен за Хари. Да вкараш голове на Световното е друго ниво. Ние се радваме за него и той помага много на тима. 

"Никога не можеш да отпишеш Роналдо и Меси, въпреки напускането. Те може би не изиграха турнира, който искаха, но все още са двамата най-добри. Те заложиха ниво, което трябва да стигаме. Аз съм доволен от състезанието от наша страна до тук, но ние искаме да ставаме по-добри."

  Сподели
440