Меси и Масчерано избягали от базата, след критики на останалите футболисти


Н. Гавазов

Меси и Масчерано избягали от базата, след критики на останалите футболисти

Нападателят Лионел Меси и защитникът Хавиер Масчерано самостоятелно са напуснали базата на националния отбор на Аржентина, без да дочакат полета на целия колектив. Според източници, в тима е избухнал лют скандал веднага след мача с Франция от осминафиналите на Мондиал 2018. Играчите се обвинявали един друг за провала, като най-много критики е отнесъл Масчерано. Наставникът Хорхе Сампаоли се е опитал да успокои обстановката, но в буквалния смисъл никой не му е обърнал внимание, което показва, че специалистът е загубил контрол върху футболистите си.

Рано сутринта на 1 юли Меси и Масчерано напуснали територията на санаториума в Броница - малко градче в Подмосковието, където се намираше базата на аржентинците. Двамата играчи преминали през резервния вход, за да избегнат дежурните журналисти на главния портал. Охраната обаче познала футболистите и според правилата е докладвала на своите началници на централния контролно-пропускателен пункт.

Веднага след това футболистите се отправили за летище Домодедово, откъдето излетели за Барселона. Останалата част от националния отбор напуснала санаториума вечерта на 1 юли.

"Причината за тази реакция е скандалът след загубата от Хърватия. В базата имаше истинска буря, преди футболистите да се приберат по стаите си. Не е искана оставката на Сампаоли, но никой не го слушаше. Последната капка стана поражението от французите в осминафиналите. Обстановката стана враждебна, някои от играчите без свян обвиниха Масчерано, че се намира в състава само защото е "паж на Меси". Лео никак не реагира на косвените обвинения, той и при двата скандала остана настрана. Това обаче накара двете главни звезди просто да избягат от базата, довършвайки разпада вътре в отбора. Жалко, че така се получи, защото бяхме подготвили програма за 9 юли (Денят на независимостта на Аржентина), ангажирахме около 400 човека за събитието", съобщава източник от базата.

  Сподели
534