Франция набира скорост - справи се и с Уругвай (видео)


FUTBOL-TV

Франция набира скорост - справи се и с Уругвай (видео)

Франция се наложи над Уругвай с 2:0 в първия четвъртфинал от Световното първенство в Русия. Така "петлите" продължават в следващата фаза на турнира.

През първата част феновете станаха свидетели на една жестока битка в средата на терена, като головите положения не бяха чак толкова много. Все пак - пет минути преди почивката Франция нанесе своя първи решаващ удар. След едно центриране от фаул на Гризман, Варан засече топката с глава и направи безпомощен Муслера - 1:0.

Две минути по-късно Уругвай бе много близо до изравняване при една идентична ситуация като при гола на французите. Касерес стреля с глава, но Лорис направи брилянтно спасяване, а при добавката Годин бе неточен.

В 62-ата минута Франция сложи точка на спора с второто си попадение. При една контраатака топката стигна до Гризман, който реши да стреля от дистанция. Ударът му отиде в ръцете на Муслера, но вратарят не успя да хване топката и тя влетя в мрежата му за крайното 2:0.

До края на мача хората на Оскар Табарес не успяха да стигнат дори до почетно попадение, като причина за това може да се търси и в отсъствието на една от големите звезди на отбора - Единсон Кавани, който не игра заради контузия. Така Уругвай напуска Световното първенство в Русия, а Франция ще играе на полуфинал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
470