Швеция отива на 1/4-финалите, след минимален успех над Швейцария


FUTBOL-TV

Швеция отива на 1/4-финалите, след минимален успех над Швейцария

Швеция се наложи над Швейцария с минималното 1:0 на "Санкт Петербург Арена" в предпоследния 1/8-финален сблъсък от Мондиал 2018. През първата част и двата отбора бяха близо до гола.

В 28-ата минута шведите създадоха най-чистата възможност до преди почивката. Аугустинсон центрира отляво, Родригес изчисти, но топката стигна до Клаесон, който продължи към Берг, а нападателят стреля, но Зомер се хвърли и изби. Десетина минути след това и "кръстоносците" стигнаха до отлична възможност. Цубер и Джемайли комбинираха добре помежду си, след което последният стреля силно, но ударът му премина над напречната греда.

В 41-вата минута Лустиг центрира в наказателното поле, Екдал бе оставен непокрит на далечната греда и засече от въздуха, но прати топката високо над вратата.

Единственото попадение в мача бе дело на Емил Форшбери, който откри резултата в 66-ата минута. Тойвонен намери Форшбери, който стреля. Ударът му отиваше в ръцете на Зомер, но Аканджи подложи крак и се получи рикошет, който не остави шансове на вратаря на Швейцария - 1:0.

В самия край на редовното време Сеферович бе много близо до гола, но Олсен реагира страхотно и запази мрежата "суха". В добавеното време Мартин Олсон бе съборен от Ланг и падна в наказателното поле. Реферът веднага посочи дузпа, но малко след това реши да се довери на VAR. След като гледа повторение съдията промени мнението си и отсъди фаул, тъй като нарушението е започнато извън наказателното поле. Все пак реферът даде заслужен червен картон на Ланг, който напусна игра малко по-рано от съотборниците си.

Така шведите продължават напред и ще срещнат на 1/4-финалите някой измежду отборите на Англия и Колумбия.

  Сподели
487