Шмайхел: Поведението на Неймар е позорно, хората не искат да гледат това


Н. Гавазов

Шмайхел: Поведението на Неймар е позорно, хората не искат да гледат това

Бившият вратар на националния отбор на Дания Петер Шмайхел се присъедини към хора от критици на нападателя на националния отбор на Бразилия Неймар. Бразилецът отдавна си спечели славата на един от големите симуланти във футбола, а също така да оцветява едно или друго нарушение към себе си. Тези дни легендата на френския футбол Ерик Кантона се подигра с Неймар, записвайки клип-послание към нападателя. Шмайхел не остана по-назад и в разговор с журналисти изказа мнението си за нападателя, когото ФИФА определи за играч на мача с Мексико, въпреки че феновете гласуваха за крилото Вилиан.

"Боже мой, на Неймар са му дали приза Играч на мача. ФИФА трябва да обърне внимание на поведението му. Мога да назова поведението му като позорно и никак по друг начин.

Всички, които обичат футбола се дразнят, четох социалните мрежи след мача, всичко това дразни хората. Изглежда сякаш умира. Помислих си, че ще го сложат на носилка, ще го отведат с автомобил на "Бърза помощ" и ние никога повече няма да го видим.

Обръщам се към ФИФА: не искаме да гледаме това във футбола. Има видеоповторения, които могат да помогнат да се избавим от симулациите. Джани Инфантино се намираше на стадиона, трябва да обърне внимание на това.

Той се опитва да привлече внимание, всички деца гледат това. Наистина не искаме да гледаме такова нещо във футбола. Предупредете го първия път, а след това го изгонете. Само така може да се научи.

Когато камерата го хваща след мач, той прави всичко възможно да привлича внимание. Всичко, за което мисля в момента е, че не искам да виждам този играч във футбола. Невъзможно е да го гледаш. Той играе заради картони за съперника.

Кристиано се държеше по същия начин, но бързо го отучиха в Манчестър Юнайтед. Когато бе млад той разбра, че не може да се играе по този начин. Но Роналдо имаше добър треньор - Сър Алекс Фъргюсън.

Да сте виждали Меси или Хари Кейн да правят такива неща? Не", заяви Шмайхел.

  Сподели
546