Сантош: Натъжени сме, че не продължаваме напред


Н. Гавазов

Сантош: Натъжени сме, че не продължаваме напред

Старши-треньорът на националния отбор на Португалия Фернандо Сантош сподели мнение за загубата от Уругвай с 2:1 в мач от осминафиналите на Мондиал 2018.

"Ние знаем, че много хора ни подкрепяха в Португалия, за това сме натъжени, че не успяхме да продължим напред. Тъжно ми, на играчите също, но това е футбол. Разбира се, искахме да победим, даже играейки по-малко качествено. Благодаря на всички за това, което те направиха. През второто полувреме Португалия изглеждаше прекрасно, искаше да победи, стараеше се с всички сили. Но сега остава само да поздравим уругвайския отбор.

Уругвай е неуязвим? Не мога да кажа така. Ние знаехме, че те добре играха срещу Русия, че отлично действат в центъра на терена. Опитахме се да действаме по фланговете и през второто полувреме се получи добре. Имаше моменти, когато съществуваше възможност да вкараме, но не стана.

На мен ми се струва, че при нас много неща се получиха. Не искам да навлизам в детайли и да коментирам съдийството. Това вече не е наша работа. Мисля, че ние бяхме наред.

Луис Суарес и Единсон Кавани са много силни в отборните действия, те бяха наред и вкараха необичаен първи гол. Ние не бяхме готови за това движение. Те са универсални и много добри. Да, трябва да призная, че не бяхме готови за това", заяви Сантош.

  Сподели
363