Лорис: Меси е уникален, надявам се, че Мбапе ще достигне нивото му


Н. Гавазов

Лорис: Меси е уникален, надявам се, че Мбапе ще достигне нивото му

Вратарят на националния отбор на Франция Уго Лорис сподели мнение за победата с 4:3 над Аржентина в мач от осминафиналите на Мондиал 2018.

"Най-трудно бе да извършим обрат след резултат 1:2. Допуснахме два гола в най-неудачните моменти - точно преди и след завръщането си от съблекалнята. Но ние успяхме да проявим характер и отново да поведем в резултата. В крайна сметка успяхме да развием играта в своя полза, макар че те вкараха трето гол. Не изпаднахме в паника. Хладнокръвието е най-доброто чувство на света и може би е отлично начало за похода за трофеи.

Играхме много дълбоко,особено през първото полувреме. Стараехме се да запазим преимущество, но в крайна сметка пропуснахме. Наложи се да сменим тактиката през второто полувреме - започнахме повече да се откриваме и да създаваме пространства с помощта на Мбапе. За Килиан това е най-добрият момент, за да се покаже. Мисля, че той направи голяма крачка напред. А ние също разбрахме, че можем да се опрем на него в трудния момент.

Дали е по-добър от Меси? Меси е уникален, Меси е Меси. Невъзможно е да бъде сравняван. Надявам се, че Килиан ще достигне същото ниво. Това е възможно само при правилен подход и усърдна работа. Главните му качества са скоростта и подвижността. Той може де репи изход на даден мач, ако има пространство. Но, както при Кейн и Али, той трябва да се движи крачка по крачка, за да прогресира. Надявам се, че някога ще стане най-добър в света.

Три допуснати гола е част от играта. Първият бе невероятен, вторият бе частично в резултат на късмет, а третият е заради загуба на концентрация от наша страна.

Не знам, дали имахме преимущество, че играхме в Казан. Тук се срещнахме с Австралия. Това е един от многото детайли на мача. Но усещането бе, че на стадиона има 30 000 фена на Аржентина", заяви Лорис.

  Сподели
410