Сампаоли: Провал? Не ми харесва тази дума


Н. Гавазов

Сампаоли: Провал? Не ми харесва тази дума

Старши-треньорът на националния отбор на Аржентина Хорхе Сампаоли сподели мнение за срещата с Франция от осминафиналите на Мондиал 2018, която завърши при резултат 4:3.

"Това е провал? На мен не ми харесва тази дума. На всяка тренировка ние изработвахме своята идентичност. Не мисля, че е имало разлика в подготовката за мача при на и Франция. Аржентина се биеше и бореше, създаваше положения. Може би не ни достигна и време за съвместна работа.

Много съм огорчен сега. Имах големи очаквания от този турнир. Ние изградихме вълнуващ проект, аз исках да придвижа своята идея. Но всичко това ме прави по-добър като треньор, позволява ме да остана на крака. Трябва справедливо да разгледаме какво се случи. И да мислим за бъдещето.

Лесно се анализира футболът на книга или микрофон. Но по време на мачовете има ситуации, в които е невъзможно бързо да вземеш правилното решение. Сега се случи нещо подобно. Трудно бе да контролираме Мбапе. Знаехме всичко за неговата игра, но на теория. На терена е съвсем друго", заяви Сампаоли.

  Сподели
435