Франция изхвърли Аржентина след най-добрия мач на това Световно


В. Мухарски

Франция изхвърли Аржентина след най-добрия мач на това Световно

Франция се наложи над Аржентина с 4:3 в първия осминафинален мач на Мондиал 2018. Така "петлите" продължават в следващата фаза, докато Меси и компания напускат Световното в Русия. Иначе двата отбора направиха страхотен мач.

В 9-ата минута Гризман бе близо до гола, след добро изпълнение на пряк-свободен удар, но топката се спря в горната греда на Армани, който не помръдна. Малко по-късно Франция вече водеше в резултата. Мбапе направи впечатляващ пробив от собствената си половина на скорост се справи с цялата защита на съперника. Последният човек - Рохо, го задържа в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. От дузпата Гризман не сбърка - 1:0.

В 41-ата минута резултатът бе изравнен. Анхел Ди Мария бе оставен непокрит на добра позиция за стрелба и той с невероятен шут прати топката в горния ъгъл на Лорис - 1:1. Малко след почивката обратът бе факт. В 48-ата минута "гаучосите" бяха напред в резултата. Меси стреля не много добре, но топката се отклони в Меркадо и влезе във вратата на Лорис за втори път.

Аржентина удържаха крехката си преднина до 57-ата минута. Тогава при едно центриране отляво топката стигна до Павар, който с неспасяем удар с външен фалц направи 2:2. Седем минути по-късно обратът отново бе факт. Центриране отляво внесе смут в защитата на Аржентина, а Мбапе овладя и се освободи от двама бранители и прокара топката зад Армани със силен шут - 3:2.

В 68-ата минута всичко приключи за Аржентина. Мълниеносна контраатака, преминала през Погба, Гризман и Жиру - остави Мбапе сам срещу вратаря, а играчът на Франция, без да се бави покачи на 4:2. В добавеното време на мача Меси асистира добре към Агуеро, който с глава намали на 4:3. До края "гаучосите" имаха още едно положение, но нямаха късмет да стигнат до ново изравняване. 

  Сподели
821