Тите: Процесът на еволюция не е завършил


Н. Гавазов

Тите: Процесът на еволюция не е завършил

Старши-треньорът на националния отбор на Бразилия Тите сподели мнение за мача със Сърбия от заключителния кръг на груповата фаза на Мондиал 2018, който "селесао" спечели с 2:0.

"Нашият отбор е силен, защото в него играят отлични футболисти. Всички те са еднакво важни, но понякога играта ни кара да постъпваме по определен начин. Например, Фернандиньо бе резерва, защото ни бе нужен. По това време сърбите започнаха да ни притискат и на нас ни бяха нужни уменията на Фернандиньо да отдава точен пас и да играе в защита. В останалото нашата игра не бе лоша, играхме последователно и стабилно.

Знаете, че днес ще си позволя да пийна малко. Спокоен съм, работим. Отборът е единен механизъм трябва да се чувстват емоциите на футболистите, ако самите вие нервничите, ще трябва да се успокоите.

Що се отнася до играчите, аз мисля, че те подобриха своята игра, на следващия етап ще действаме по-добре.

Ако говорим за плейофите, аз имам малко пространство за грешки. Без съмнение, невъзможно е изобщо да не грешиш, но трябва да се стремим към това да намалим количеството на грешките. Мисля, че нашият отбор израсна както във физически, така и в психологически план, но процесът на еволюция все още не е завършил", заяви Тите.

  Сподели
526