Швейцария си спечели още една точка и финишира втори в групата


FUTBOL-TV

Швейцария си спечели още една точка и финишира втори в групата

Швейцария и Коста Рика не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат - 2:2 в среща от Група "Е" на Мондиал 2018. Блерим Джемайли вкара за "кръстоносците" в 31-вата минута, завършвайки хубава атака на своя тим. След почивката стана още по-интересно.

Първо в 56-ата Кендъл Уостън изравни, след като засече с глава след центриране от корнер - 1:1. Попадението обаче бе спорно, тъй като защитникът изблъсква Мануел Аканжи в борбата за позиция, но в крайна сметка съдията прецени, че това е било в рамките на позволеното. В 78-ата минута Йосип Дръмич бе близо до това да реализира втори гол за тима си, но ударът му с глава се отби в гредата.

Две минути преди края Йосип Дръмич вкара за 2:1, но радостта му не трая дълго. В добавеното време Ян Зомер си отбеляза автогол, след като битата от Брайън Руис дузпа срещна гредата, а топката се отби в тялото на вратаря и влезе.

Така Швейцария финишира на второ място в групата и продължава в следващата фаза на турнира. Тимът на Коста Рика се прибира у дома с една спечелена точка.

  Сподели
439