Спорен гол носи точка и първо място за Испания в групата


FUTBOL-TV

Спорен гол носи точка и първо място за Испания в групата

Испания и Мароко не успяха да се победят, завършвайки наравно - 2:2 в Калининград в битка от група В на Световното първенство. "Ла Фурия" стигна доста трудно до точката, тъй като губеше в резултата почти до края. Все пак испанците успяха да се класират за следващата фаза на надпреварата, завършвайки на първа позиция.

13-ата минута се оказа фатална за европейците, тъй като Бутаиб откри резултата. Иниеста и Серхио Рамос не се разбраха при изнасянето на топката и сбъркаха непростимо, поднасяйки кълбото на Бутаиб, който тръгна на скорост и излезе сам срещу Давид де Хеа. Нападателят стреля между краката на стража за 1:0.

В 19-ата Иниеста изкупи вината си с асистенция. Легендата на Барселона излъга съперников играч и подаде към Иско, който от пет метра реализира хладнокръвно с висок удар - 1:1.

След почивката мачът продължи да бъде интересен. В 55-ата минута Нордин Амрабат отправи страхотен диагонален шут от 25 метра, при който Де Хеа беше безпомощен, но топката намери гредата. В 63-ата минута Пике стреля с глава, но топката мина до гредата.

Изненадата бе факт в 81-ата минута. Зиеч центрира от ъглов удар за появилия се като резерва Ен Нейсири, който надскочи Рамос и прати кълбото във вратата на Испания за радост на мароканците по трибуните в Калининград. В добавеното време Яго Аспас прати топката във вратата на съперника, но реферът отсъди засада, като положението бе спорно. Последва и намеса на ВАР и съдията получи сигнал да зачете попадението и той посочи центъра - 2:2. До края и двата гола бяха изнервени и до нов гол не се стигна.

  Сподели
574