Табарес: Искаме да играем седем мача на това Световно


Н. Гавазов

Табарес: Искаме да играем седем мача на това Световно

Старши-треньорът на националния отбор на Уругвай Оскар Табарес сподели мнение за победата над Русия с 3:0 в мач от третия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018.

"За мен главната чаша Граал е балансът. Ние трябва грамотно всичко да правим. Когато започнеш атаката, това значи, че сме отнели топката, отдаваме пас и след това започваме да атакуваме. Русия се стараеше да разруши нашата игра, дори ни изненадаха, но знаехме, как съперникът ще действа. Изненадахме се, че Головин не се появи в игра. Но съм удовлетворен, защото не допуснахме да ни вкарат гол.

Удовлетворен съм от това, което виждам. Сега гледаме бъдещия си съперник, ще го изучим и разработим план за действие. Всичко ще зависи от ситуацията, която ще прогнозираме.

В Бразилия започнахме със загуба, която бе неприятна. След това срещнахме два европейски отбора, с които имаме исторически проблеми. Но излязохме от ситуацията, а след това играхме с Колумбия, която ни победи. Надявам се, че на това първенство ще изиграем седем мача. Говоря това с уважение към всички отбори, тъй като това ще е много трудно. Сега съм щастлив , че заслужихме право да играем на осминафинал", заяви Табарес.

  Сподели
445