Фалкао: Сбъднах мечтата си


Н. Гавазов

Фалкао: Сбъднах мечтата си

Нападателят на националния отбор на Колумбия Радамел Фалкао сподели емоциите си от мача с Полша, в който 32-годишният футболист отбеляза гол и по такъв начин помогна за победата на своите с 3:0.

"Мислех за това от първото Световно, което гледах по телевизора. От 1994 година. Мечтаех да вляза в състава на националния отбор и да вкарам. През последните няколко дни много мислех за това.

Бяхме в ситуация, в която трябваше да победим. Говорехме за необходимостта да покажем своите качества, за да останем на Световното. Вярвахме, че можем да преодолеем резултата от първия мач.  Най-важното обаче е, че спечелихме и победата е много добре изработена с игра, с добър футбол, с добра битка. Колумбия показа, че като отбор може да се надява на нещо повече на това Световно първенство.

В този двубой важна бе не само моята работа, но и работата на целия отбор. Знаехме, че ще имаме възможности, само трябваше да се възползваме от тях. Това бе шанс да покажем какво представлява Колумбия. Благодаря на Бог, че успяхме да покажем на какво сме способни. Сега малко ще се възстановим и започваме да мислим за мача в четвъртък със Сенегал, който да ни даде класиране за следващата фаза", заяви Фалкао.

  Сподели
426