Късметът се усмихна на Германия срещу Швеция (видео)


FUTBOL-TV

Късметът се усмихна на Германия срещу Швеция (видео)

Германия записа труден успех над Швеция с 2:1 в Сочи в сблъсък от група F на Световното първенство.

Впечатление направи, че Йоги Льов направи сериозни промени в състава след поражението от Мексико. Месут Йозил и Сами Кедира отстъпиха своите места на Марко Ройс и Себастиан Руди. Последният обаче игра по-малко от половин час, тъй като получи контузия и напусна окървавен. Все пак лекарският щаб успя да го възстанови. Проблемът за Руди обаче беше, че фланелката му бе цялата в кръв и нямаше резервна, което принуди да се стигне до негова смяна с Илкай Гюндоган.

В 32-ата минута световният шампион получи гол. Тони Кроос допусна груба грешка при изнасянето на топката, кълбото стигна до Тойвонен, а Боатенг не успя да блокира прехвърлящия удар, при който Нойер беше матиран - 0:1.

До края на първата част немците имаха ситуации за гол, но нямаха късмет. Все пак Германия съумя да изравни след почивката. Това стана още в 48-ата минута, когато Вернер центрира, Гомес не успя да стреля, но вдигна кълбото за Ройс, който с коляно насочи в мрежата за 1:1.

До края на мача имаше доста положения, като в самия край друга резерва Марио Гомес бе много близо до гола, но прати топката в обсега на вратаря. В добавеното време Брант нацели греда, след като отправи страхотен удар, но и той нямаше късмет. Иначе в 82-ата минута Боатенг получи втори жълт картон и напусна игра по-рано от съотборниците си.

Така се стигна до добавеното време, когато Германия измъкна победата. Тони Кроос със заучено изпълнение от непряк свободен удар донесе успеха на своя тим. Вина за този гол обаче имаше и стража на Швеция, който не се намеси добре.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
694