Пти: Меси не е като Роналдо, той трябва да се събуди


Н. Гавазов

Пти: Меси не е като Роналдо, той трябва да се събуди

Бившият полузащитник на Барселона и на националния отбор на Франция Емануел Пти сподели мнение за играта на лидера на националния отбор на Аржентина Лионел Меси на Мондиал 2018.

"Меси не е лидер. В това отношение той не е Роналдо. Меси е един от най-добрите играчи в историята, но той трябва да покаже този манталитет. Трябва да се събуди! Когато всичко в Барселона се развива добре, Лионел изглежда великолепно.

Видяхме играта му в Шампионска лига. Макар, че когато нещата не се развиват добре, той може да се разтвори на терена и повече да не го видим. В такива случаи той не тича, а върви по терена и не докосва топката.

Играта на целия национален отбор на Аржентина изглежда много слабо: нито увереност в себе си, нито доверие между футболистите. Отчитайки как изглеждаха на терена, аз не виждам Аржентина в плейофите.

Ще е досадно да ги видя там, защото срещу Исландия те изглеждаха ужасно, нямаше вдъхновение, нищо нямаше. А треньорът им Сампаоли допусна много грешки от самото начало на турнира и в избора на състава, и в смените, и във всичко като цяло.

Спомнете си какъв забележителен отбор бе Аржентина в миналото. Сегашният тим е далече от тях. те изглеждат ужасно", заяви Пти.

  Сподели
507