Льов: Моето доверие към играчите не е пострадало след мача с Мексико


Н. Гавазов

Льов: Моето доверие към играчите не е пострадало след мача с Мексико

Старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов разказа в какво състояние се намира тима след загубата от Мексико с 1:0 на старта на Мондиал 2018 и обясни, как неговите възпитаници възнамеряват да играят на 23 юни.

"Ние говорихме, че нашето оръжие са енергетиката и емоциите. Срещу Мексико видяхме друг, неуверен в себе си отбор. Световното показва, че игровото ниво е високо не при всички отбори, много тимове се бранят, но излизат на лидерски позиции. Нужна ни е волева победа, за да се разкрием. Настройка и сила - това са нашите основни инструменти.

Моето доверие към играчите не е пострадало след мача с Мексико. А защо трябва да пострада? Тези футболисти от много години играят на високо ниво и един мач не може да подкопае моето доверие към тях. Абсолютно неправилно ще бъде, ако се усъмня в техния професионализъм след един мач.

Отборът се намира в отлично физическо състояние. През второто полувреме срещу Мексико аз нямах усещането, че отстъпваме. Седмицата не бе лесна. Болеше от загубата, но допуснахме няколко грешки. Те са анализирани, решенията са взети. Концентрацията е силна. Резултатът трябва да е позитивен.

Често играем с отбори, които повече се отбраняват. За такъв атакуващ тим като нас, това предизвиква трудности. Така се получи и в миналия мач. Не сработи бързата реакция на загубите на топката, не покривахме съперника и създавахме открити зони. Длъжни сме да подобрим нашата игра и да се учим от грешките си. Ако извлечем урок, ще имаме добра форма. Шведите се чувстват по-уверено в отбрана. Според статистиката, те допускат по половин гол на мач. Но ние имаме инструменти и възможности дан създаваме опасни положения и да ги реализираме.

Миналият път нападението не сработи, защото не създавахме проблеми на съперника в отбрана. Правилно тръгнахме напред, но само толкова. С едни центрирания отбрана не се руши. Шведите само ще се радват, ако започнем да играем по този начин! Те лесно се справят с ударите с глава, такова нещо не може да ги изненада.

Нека не се заблуждаваме, Швеция е силен с отборните си действия, а не с отделните си играчи. Всички футболисти работят за тима си, а не за себе си. Даже когато губят, те задължително реагират с колективни действия, а не индивидуално. Спомнете си, веднъж водехме с 4:0, но те успяха да изравнят. Много шведи играят в Бундеслигата, в Европа. Ние знаем техните качества", заяви Льов.

  Сподели
444