Швейцарски обрат с албански привкус срещу Сърбия


В. Мухарски

Швейцарски обрат с албански привкус срещу Сърбия

Швейцария се наложи с 2:1 над Сърбия във втория мач за деня от Група "Е". Двата тима изиграха много интересен мач, като още от самото начало започнаха положенията за гол.

Гранит Джака нанесе първия изстрел към едната от двете врати в 4-ата минута, но топката мина над гредата. Само секунди след това Алекснадър Митрович за малко да изведе сърбите напред, след като засече с глава, а Ян Зомер спаси, но след това последва ново центриране, а този път Митрович не даде шанс на вратаря, давайки аванс на нашите съседи - 1:0.

До края на първата част хората на Младен Кръстаич бяха по-активни, но успяха да се възползват от смута в тима на Швейцария. За "кръстоносците" близо до гол бе Блерим Джемайли, който беше намерен сам срещу вратаря, но не успя да нанесе силен изстрел и Владимир Стойкович спаси.

След почивката обаче Швейцария заигра по-добре и логичното се случи в 52-ата минута, когато Гранит Джака изравни с мощен шут. Шест минути след това Джердан Шакири завъртя топката с левия крак, но тя се отби в гредата. В самия край на мача играчите на Сърбия бяха тръгнали в атака, която обаче не бе успешна и така се стигна до бърза контра, като топката стигна до Шакири, който майсторски я прати в мрежата на сърбите, фиксирайки крайния резултат. Така интригата в тази група се запазва.

  Сподели
1242