Тите: Неймар има нужда от време, за да си върне стандарта на игра


Н. Гавазов

Тите: Неймар има нужда от време, за да си върне стандарта на игра

Старши-треньорът на националния отбор на Бразилия Тите след победата над Коста Рика с 2:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Мондиал 2018 сподели мнение за играта на Неймар.

"Разбира се, Неймар е личност. И тя се проявява само, ако целият колектив играе. Аз имам своята отговорност, Роберто Фирмино своята, а Дъглас Коща неговата. Но той е жив човек и му е нужно да време да възстанови своя висок стандарт на игра.

Отборът трябва да играе на високо ниво, докато той набира форма. Това е, за да не се оказва върху него толкова голям натиск. Може да не знаете, но Неймар се възстановяваше близо 4 месеца.

Играхме красиво след почивката. Великолепно даже от гледна точка на точността на подаванията и взаимодействието на терена. Коща ни помогна да разтегнем отбраната на съперника, той много добре работи.

А как се бореше Габриел Жезуш в наказателното поле през целия мач! Аз не мога да кажа на момчетата, че не съм доволен от тяхната игра след такова второ полувреме. От какво съм доволен най-много? Количеството удари по вратата, желанието да се борим до последния съдийски сигнал и без съмнение, процентът владеене на топката. 69% е впечатляващ показател за мач от Световно", заяви Тите.

  Сподели
413