Убийствен коментар на Симеоне за националния на Аржентина се появи в Мрежата


Н. Гавазов

Убийствен коментар на Симеоне за националния на Аржентина се появи в Мрежата

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне се изказа критично след загубата на Аржентина от Хърватия с 3:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Мондиал 2018. Не е ясно специалистът пред коя медия прави своето изказване, но аудиозаписът  с думите на 48-годишния аржентинец се появи в интернет.

"Това, което се случва с националния отбор сега, става през последните четири години: анархия, никакво управление от страна на Асоциацията по футбол на Аржентина или други отговорни лица.

Виждам загубил се отбор. Те трябваше да започнат мача така, както го започнаха с Исландия, със слаб отбор. Отборът е в лошо състояние.

Но това е Аржентина и аз се надявам, че няма да сгреша, а националният ще се класира за плейофите, защото Нигерия ще победи Исландия, а тогава Аржентина ще има възможност да победи Нигерия, ако Исландия не спечели срещу Хърватия... Сега всичко зависи от Исландия, може би те няма да спечелят нито един от следващите си два двубоя.

Ясно е, че ще има битка в съблекалнята. Играчите трябва да се сражават, време да спрат да се заблуждават.

Вратар. Херман (обръща се към помощника си Бургос), той вече направи това срещу Испания, Италия. Тогава топката премина покрай гредата. Казах, че много съжалявам, че тогава не стана гол, защото те щяха да разберат, че ако са на Световно, това ще е гол.

Ние винаги говорим, че футболистите са най-важни от всичко и това е така. Но тяхната роля е 60%, а не 90%. Защото когато ние, треньорите грешим, това е по-лошо, отколкото когато го правят играчите.Треньорите играят голяма роля във футбола.

Много е полезно да се види, че Меси е добър, но той е добър, защото има невероятни съотборници. Задавам ти въпрос: ако трябва да избираш, кого да вземеш в обикновен отбор - Меси или Роналдо - кого ще избереш?", заяви Симеоне.

  Сподели
441