Голове в добавеното време за първа победа за Бразилия на Мондиал 18


FUTBOL-TV

Голове в добавеното време за първа победа за Бразилия на Мондиал 18

Бразилия се наложи над Коста Рика с 2:0 на "Санкт Петербург Арена" във втория си двубой от Група "Е" на Световното първенство в Русия.

Едно от първите по-интересни положения бе в средата на първата част. Тогава Марсело стреля по земя, а неговият удар се превърна в пас за Жезус, който прати топката във вратата. Попадението обаче бе отменено, тъй като нападателят на Манчестър Сити бе в положение на засада.

В 30-ата минута Коутиньо пробва удар от дистанция, но топката премина над вратата. В 41-вата минута Марсело отправи и първият точен удар в този двубой, но право в ръцете на Навас.

В началото на втората част Неймар извърши нарушение срещу стража на Реал, но не получи заслужен жълт картон. Две минути след това Жезус засече с глава центриране отляво, но ударът му срещна напречната греда. До края на редовното време Навас на няколко пъти спаси отбора си от попадение.

В 78-ата минута Неймар получи в наказателното поле, след което падна. Реферът отсъди дузпа, мислейки, че Гонзалес е задържал нападателя. Стигна се обаче до намесата на ВАР и съдията промени мнението си и дузпата бе анулирана.

В добавеното време Бразилия стигна до два гола. Първо в 91-ата минута Коутиньо се разписа след фронтален удар, а в 96-ата Неймар бе точен след пас на Дъглас Коста, фиксирайки крайния резултат.

  Сподели
509