Мюлер: Гледаме позитивно


Н. Гавазов

Мюлер: Гледаме позитивно

Нападателят на националния отбор на Германия Томас Мюлер коментира подготовка за мача с Швеция от втория кръг на Мондиал 2018.

"Условията са чудесни. Пристигнахме рано в Сочи, за да се аклиматизираме по-добре. Ако гледката към морето и планините ще ни помогне да спечелим, това ще бъде само плюс. Преди срещата нямахме много тренировки. Смятаме, че е по-добре да запазим силите си. Във всеки мач може да има моменти, които дават на играчите отрицателни последици за физическото им състояние", заяви Мюлер.

"Най-важното срещу Швеция е всеки да изпълнява указанията на треньора и своите позиционни задачи. В мача с Мексико бе трудно, имахме чувството, че ние натискаме, а натискът бе от тяхна страна. Губехме топката в средата на терена и бяхме бавни в атака. Вече говорихме за грешките в срещата и се надяваме да ги избегнем срещу Швеция. Няма нужда да се самообвиняваме, по-важното е да поправим грешките и, да гледаме позитивно в бъдеще. Ако човек няма мотивация, това може да доведе до лош резултат. И ако той е прекалено мотивиран, това също не е много добре", добави лидерът на Бундестима. 

  Сподели
486