Испания се измъчи за победата над Иран (видео)


FUTBOL-TV

Испания се измъчи за победата над Иран (видео)

Испания се наложи над Иран с 1:0 в двубой от група В на Световното първенство. Иран се бранеше добре и рядко допускаше топката в наказателното си поле. В 25-ата Давид Силва стреля от пряк свободен удар, топката се отклони от стената, но вратарят Алиреза Бейранванд внимаваше и улови.

След почивката беше далеч по-интересно. В 54-ата резултатът бе открит, а точен беше Диего Коста. Той се завъртя в наказателното поле, а топката му бе изритана от Пуралиганджи, но в краката на нападателя, след което тя намери път към мрежата - 0:1.

В 62-ата минута гол на Саид Езатолахи бе отменен заради засада. Главният рефер от Чили реши да използва ВАР, за да се увери в правотата си. В крайна сметка той охлади ентусиазма на играчите на Иран, които секунди по-рано се радваха на това, че топката е минала голлинията и в крайна сметка резултатът остана непроменен,

В 70-ата минута Испания бе близо до гола, като Пике и Коста се мъчеха да добутат топката на прага на голлинията. Това не се случи, но останаха сериозни съмнения, че Рамин е играл непозволено в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена. До края до нов гол така и не се стигна и в крайна сметка испанците си спечелиха три точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
418