Ренар: Погледнете какво правеше трети номер при корнера


Н. Гавазов

Ренар: Погледнете какво правеше трети номер при корнера

Старши-треньорът на националния отбор на Мароко Ерве Ренар сподели мнение за поражението от Португалия с 1:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на Мондиал 2018.

"Не съм разочарован от играта на своя отбор. Много съм доволен. Гордея се със своите играчи. Гордея се с нашия щаб. Има неща, с които нищо не можеш да направиш.

Защо Роналдо е признат за играч на мача? Тук съм не за това да обсъждам кого избират за играч на мача.

Убеден съм, че мароканският народ се гордее с нашия отбор. Започнахме това приключение преди две и половина години. Бяхме 81-ви в рейтинга, а сега сме 41-ви. Показахме, че умее да играем футбол. Ние действахме ефективно.

Играхме атакуващ футбол, рискувахме. В Москва имахме усещането, че се намираме в Казабланка. Убеден съм, че играчите трябва да се гордеят със себе си.

Погледнете корнера на португалците. Погледнете какво вършеше трети номер. Проведете анализ. И напишете истината. Погледнете повторенията и на другите положения. Нарушенията трябва да се отбелязват.

Защо Амрабат игра пет дни след сътресението? Не съм доктор. Не съм компетентен по медицинските въпроси. За това отговарят други хора. Амрабат свърши впечатляваща работа, Излезе с шлем на главата, а го свали след 30 минути игра. Защото е воин!", заяви Ренар.

  Сподели
412