Карагър: Рашфорд трябва да е титуляр, а не Стърлинг


Н. Гавазов

Карагър: Рашфорд трябва да е титуляр, а не Стърлинг

Бившият защитник на Ливърпул и на националния отбор на Арсенал Джейми Карагър е на мнение, че крилото на Манчестър Сити Рахим Стърлинг не заслужава място в стартовия състав на Гарет Саутгейт на Световното в Русия.

Джейми високо оценява играта на англичанина в мача с Тунис, но специалистът смята, че националният селекционер трябва да извърши определени изменения в състава. Според Карагър, Дани Роуз трябва да започне на левия край на защитата, а не Ашли Йънг, освен това Лофтус -Чийк да замени Деле Алли, който е с травма на бедрото.

Най-голямото преустройство на "Трите лъва" трябва да стане появата в стартовия състав на Рашфорд  вместо на Стърлинг. Джейми е убеден, че тактически  Маркус повече подхожда на националния отбор.

"Сегашната постройка на националния не подхожда на Стърлинг. Мястото на Рахим трябва да бъде заето от човек, който повече е съсредоточен върху атаката, такъв като Рашфорд, тъй като в отбрана сме достатъчно застраховани с трима защитника и опорен полузащитник.

През целия мач с Тунис Стърлинг се оказа много близо до чуждата врата - на практика като партньор на Кейн в нападение. Рахим трябва да играе на позиция на "десятката".

Към момента Англия играе с три "десятки", макар че никой от тях не е класически играч за тази позиция. Отборът се опира на тяхната скорост, а не на способността им да пробиват отбраната чрез проход или подаване. Това прави използването на Стърлинг много нелогично", заяви Карагър.

  Сподели
385