Тите: Получихме добър урок


Н. Гавазов

Тите: Получихме добър урок

Старши-треньорът на националния отбор на Бразилия Тите анализира равенството 1:1 с Швейцария от първия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018.

"При ситуацията с Миранда всичко е ясно. Абсолютно ясно е, че решението на съдиите не е оправдано. А ситуацията с евентуалната дузпа е спорна.

Но в никакъв случай не бива да се притиска съдията. Работи видеосистема, задействани са много хора. Хората, които вземат решение са квалифицирани. Те са съсредоточени върху честната игра.

Миранда ми каза, че е трябвало да падне и тогава реферът е щял да даде дузпа. Но аз му казах: "Не бива. Тогава това ще е симулация. В никакъв случай не бива да симулираш, това ще е твоя отговорност", заяви Тите.

"Ние често допускаме голове след удар с глава? Те блъснаха играча и аз наричам това фаул. След това съперникът усърдно игра. Според мен, запазихме нивото на действията си, въпреки получения гол. През последните десет минути чувствахме, че има емоционален натиск. На някои повлия феноменалното психологическо напрежение преди първия мач", каза още специалистът.

"Получихме добър урок. Разбира се, чаках победа. Не съм доволен от резултата. Но трябва да се разбере, че и други вкарват голове на Световното. Играят рисковано.

Лично аз съм удовлетворен от две-трети от двубоя. Ако не се вземат в предвид нарушението и няколко други ситуации. Паулиньо нямаше най-добрия ден, в такива случаи аз се възползвам от възможността да извърша смени.

Добре си взаимодействахме. Неймар имаше добри ситуации. Да, плътно го пазеха. При такъв натиск всеки може да допуска грешки. Но все пак не можахме да вкараме", продължи Тите.

"Голямо благодаря за организацията, за радушния прием. Теренът е като килим! Мек килим. На него много приятно се играе. Феновете ни приеха много радушно. Имахме малко време да се запознаем с Ростов, но сме доволни от това, което видяхме.

Сега мислим за подготовката за следващия мач. Стараем се да украсим вашите нови стадиони с добра игра. За съжаление, не успях добре да разгледам града", завърши специалистът.

  Сподели
422