Йеро: Не бих заменил нито един мой играч за Роналдо


Н. Гавазов

Йеро: Не бих заменил нито един мой играч за Роналдо

Старши-треньорът на националния отбор на Испания Фернандо Йеро коментира равенството 3:3 с Португалия от първия кръг на груповата фаза на Мондиал 2018. Напомняме, че това бе първи мач за специалиста начело на Ла Фурия след уволнението на Хулиен Лопетеги по-рано през седмицата. Новият наставник благодари на играчите си за тяхната борбеност в двубоя и заяви, че не би заменил нито един от тях за нападателя на Португалия Кристиано Роналдо, който вкара три гола в срещата и лиши испанците от победата.

"Можем да се гордеем с нашите момчета в мач срещу отбор, който знае как да играе и много работи през последните две години. Ние преодоляхме сложни предизвикателства в рамките на мача, постигнахме добър резултат. Хубаво е, когато имат такива играчи, с такъв характер. Изпитвам гордост за тях, те е се съмняват в това, което вършат", заяви Йеро.

"Де Хеа? Ние сме отбор. Някои играчи имат добри ди и не много добри. Не се съмнявам в нашите играчи, ние сме семейство. Няма заради един двубой да оставяме някой зад борда. Диего Коща проведе отлична среща, свърши много работа, но няма да отделя никого от семейството. Всички, от първи до 23-ти номер, са важни за нас", добави специалистът.

"Имаше ли съхранена идея от Хулиен Лопетеги? Той много работеше с останалите сътрудници, имаше ясен план за първия мач. Има срещи, в които играчите, харесвани от Лопетеги, са ни нужни за плана. Това са Начо, Коке, Коща. Благодарен съм на всеки, който работеше с този професионалист. Имах много малко време, за да се приспособя към новата роля. Благодаря им за компромиса и за усилията над себе си в стресовата ситуация. Такива играчи ми облекчават живота. Благодарен съм, че те поискаха да ми помогнат, добави новият наставник на Ла Фурия.

"Случват се такива неща, когато играеш срещу играч като Кристиано. В две-трети от мача ние контролирахме топката, бяхме уверени в себе си. Но възникват дефекти в детайлите. Не бих заменил за Роналдо нито един от моите футболисти", завърши Йеро.

  Сподели
536