Рамос: Не признаваме решението на Рубиалес


Н. Гавазов

Рамос: Не признаваме решението на Рубиалес

Капитанът на националния отбор на Испания Серхио Рамос остро се изказа по време на вчерашната пресконференция в навечерието на мача с Португалия, независимо от това, че до него бе новият старши-треньор на Ла Фурия Фернандо Йеро.

"Ние трябва незабавно да преобърнем тази страница. Макар, че и до момента има моменти, в които няма нищо приятно. Хулиен бе част от този проект. Не признавам за нормална развилата се ситуация, но Испания трябва да бъде над всякакви индивидуалности. Няколко хора можеха да заемат освободилото се място и Йеро е един от тях.

Ти винаги знаеш повече от другите, когато си капитан. Вече казах мнението си по този повод. Няма как да повлияем на случващото се, когато се намесват решения на началника. Лопетеги бе много важен за нас. Отдавна го познаваме и той идеално ни подхождаше в този момент. Като капитан прекрасно знам как и върху какво могат да повлияят различните решения, взети под влияние на момента. Ние чувстваме, че Хулиен ще бъде част от това, което ще се случи на този турнир. Считам себе си и нас за победители. Готови сме да спечелим Световното.

Не признаваме решението на Рубиалес. Той има власт и може да решава. Но ние, като играчи, решаваме на терена. Надявам се, че нито един футболист от моя отбор повече няма да говори за това до края на Световното.

Като капитан научаваш различни неща, но когато нещата опират до вземане на решения за съдбата на отбора, ти оставаш вън от стаята за съвещания.

Да, знаем какво може Роналдо и колко е важен той за Португалия. Кристиано винаги държи отбраната под напрежение. И Кристиано, и Португалия проведоха отличен сезон, това са много силни играчи. Разбира се, по-добре ще бъде да играя в един отбор с Роналдо, отколкото срещу него. Той е постоянна заплаха, източник на непрекъсната тревоа за всяка отбрана.

Всеки от нас мисли различно, но ние трябва да бъдем обединени от една цел - да спечелим турнира. Искаме да побеждаваме в мач след мач и не мислим за фаворити. Надявам се, че повече няма да мислим за това, което се случи преди два дни, докато не завършим представянето си на Световното.

Всички ценим Йеро. Познаваме го достатъчно дълги, това е отличен вариант. Утре (б.ред. петък) за нас започва Световното и ние играем срещу европейския шампион. Надявам се да не тръгнем с левия крак", заяви Рамос.

  Сподели
374