Трезеге: Франция е узряла за титла


Н. Гавазов

Трезеге: Франция е узряла за титла

Бившият нападател на националния отбор на Франция Давид Трезеге оцени шансовете на тима за спечелване на Световното първенство по футбол. Напомняме, че преди две години "трикольорите" завършиха втори на домашното Европейско.

"Франция се намираше в отлично състояние на Европейското. Те загубиха от Португалия в сложен финал и бих казал, че тогава тимът бе прекалено млад, за да спечели това първенство. Не бива да се забравя, че освен 3-4 по-възрастни играча, останалата част от отбора бе съставена от младежи, чиято средна възраст бе 20-23 години.

Сега индивидуалното ниво на футболистите е достатъчно високо и ако треньорът намери правилното решение, аз мисля, че Франция има възможност да се бори за титлата. Ние имаме всичко за това: индивидуално майсторство, амбиции и готовност. В отбора има много играчи от топ клубове, които знаят какво е да побеждаваш. Съдейки по приятелските срещи, нашият национален отбор е готов и зрял за такава борба", заяви Трезеге.

Франция на Мондиал 2018 е в една група с Австралия (16 юни, Казан), Перу (21 юни, Екатеринбург) и Дания (26 юни, Москва, стадион "Лужники").

  Сподели
416