Де Паул: Меси е звяр


Н. Гавазов

Де Паул: Меси е звяр

Аржентинският полузащитник Родриго Де Паул говори за това как се възприема капитана Лионел Меси в отбора , както и за целите на аржентинците на Мондиал 2022 в Катар.

"За щастие имаме звяр ( Лионел Меси). Ние играем за нашата страна, Лео е нашият капитан, нашият лидер. Той ми е като по-голям брат, винаги ще го защитавам. Малко хора знаят какво прави, за да бъде винаги най-добрият. Много се радвам за него. След всичко, което се случи, искам той да е този, който се радва най-много. Той го заслужава.

Първият мач бе тежък. Събрахме се в една заключена стая и обсъдихме всичко. Дойдохме тук с повече вяра в успеха след спечелването на Купата на Америка. След поражението в първия мач всеки следващ двубой бе финал за нас, защото трябваше да победим на всяка цена.

Реалността е, че играем от любов към цветовете, към фланелката, към страната ни. Трудно е да се опише с думи. Сигурен съм, че много хора се справят с проблемите си, забравят за всичко, когато ни гледат как играем. Да ги правиш щастливи е голяма гордост. Живея мечта, която не може да се опише. Трябва да бъда най-щастливият човек на света, защото ще играя на финала на Световното първенство, а до мен е моето семейство и приятелка, които ме подкрепят“, заяви Де Паул.

  Сподели
391