Нидерландия и Еквадор си стиснаха ръцете за равен (видео)


В. Мухарски

Нидерландия и Еквадор си стиснаха ръцете за равен (видео)

Нидерландия и Еквадор завършиха наравно - 1:1 в мач от група “А" на Световното първенство на "Халифа Интернешънъл". И двата тима записаха победи на старта на Мондиала и сега се постараха по скоро да не загубят мача.

Мачът започна отлично за "лалетата". След едва шест минути игра те поведоха в резултата.  Клаасен пресече едно подаване в половината на еквадорците и веднага пусна към Гакпо, който със страхотен удар с левия крак от границата на наказателното поле прати топката до близката греда на Галиндес.

В 32-ата минута Енер Валенсия нахлу от лявото крило към центъра. Там той се измъкна от Дензъл Дъмфрис и стреля силно от границата на наказателното поле, но Андриес Ноперт спаси. 

Еступинян центрира добре от пряк свободен удар. В наказателното поле Енер Валенсия стреля с глава, но след рикошет в гърба на Нейтън Аке, топката излезе от очертанията на терена. 

При корнера топката бе избита към границата на наказателното поле, откъдето футболист на "Лос Тикос" стреля силно. Еступинян промени траекторията на топката и я прати в мрежата, но бе отсъдена засада, тъй като Мойзес Кайседо пречеше на видимостта на вратаря на "лалетата". 

Още в началото на втората част Еквадор отново прати топката във вратата на съперника, като този път голът бе зачетен. В 49-ата минута Ноперт подаде спорно топката напред. Бранителите на Нидерландия на няколко пъти опитаха да се овладеят, но Кансело овладя и намери Еступинан, чийто удар бе избит от Ноперт, а Енер Валенсия направи добавка отблизо, отбелязвайки третия си гол на Световното. "Лалетата" се надяваха и този път да има засада, но такава нямаше - 1:1.

След час игра късметът бе на страната на селекцията на Ван Гаал, след като много хубав удар на Плата срещна напречната греда. До края нямаше чак толкова много интересни положения, като очевидно и двата отбора бяха доволни от ремито. В самия край Енер Валенсия получи контузия и бе изнесен на носилка. Тепърва ще става ясно какво е неговото състояние.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
440