Линекер: Световното в Катар е най-противоречивото


Н. Гавазов

Линекер: Световното в Катар е най-противоречивото

Бившият английски нападател Гари Линекер , който сега е британски телевизионен експерт, отново се изказа за решението на BBC да не покаже церемонията по откриването на Световното първенство по футбол през 2022 г. в Катар.

"Мисля, че преди четири години, когато бяхме в Русия, бяхме част от sportwashing. Поглеждам назад и се чувствам малко неловко. Може би наистина не говорихме достатъчно за други въпроси. Мисля, че се научихме от това, което смятахме за грешно. Поглеждайки назад, трябва да кажа, че трябваше да говорим повече.

Световното първенство в Катар е най-противоречивото в историята. Всяка страна има различни събития, различни култури, нещата се оценяват по различен начин. Но корупцията се превърна във важна разлика тук. Почувствах, че е важно да подчертая това.

BBC винаги показва церемонията по откриването на Олимпийските игри, но никога не сме показвали церемонията по откриването на Световната купа по BBC One. Това не е толкова важно. Обикновено това са 15-20 минути подробности, които се случват във фонов режим“, заяви Линекер.

  Сподели
213