Жиру: Не си поставям никакви ограничения


Н. Гавазов

Жиру: Не си поставям никакви ограничения

Нападателят на френския национален отбор Оливие Жиру сподели впечатленията си от повиквателната за Световното първенство, ролята си в отбора, както и че предстоящото Световно първенство ще бъде последното му голямо състезание при "трикольорите".

"Много съм щастлив да бъда тук, това е голяма гордост. Старши -треньорът [Дидие Дешан] вече взе решение за ролята ми. Веднага щом има нужда, ще се опитам да дам своя принос към отбора.

В най-добра форма ли съм? Не знам, и аз правех неща в стил Златан (Ибрахимович). Харесвам акробатичните голове. Физически се чувствам добре, чувствам се комфортно в моя клуб и във френския отбор. Това е натоварен период за мен. Подарък е да се чувстваш така на 36.

Това е шестият ми голям турнир. Уникално е Световното първенство по средата на сезона, но всички сме в една лодка. Като че ли продължаваме по следите на нашите вътрешни първенства. Всички футболисти са готови, в добра форма са. Трябва да сте бдителни за физическото си състояние и щабът на френския национален отбор следи внимателно това.

Не си поставям никакви ограничения. Световното първенство в Катар може да е последното ми международно състезание, но не искам да обявявам нищо. Ще видим след турнира. Мотивацията ми да играя на най-високо ниво остана непроменена“, заяви Жиру.

  Сподели
489