Турция и Украйна ще запишат второ реми


Н. Атанасов

Турция и Украйна ще запишат второ реми

Турция - Украйна
Стадион: "Коня Бююкшехир Торку Арена", Коня
Дата: 06.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Мануел Грефе (Германия)

Националният отбор на Турция започна с важно реми участието си в настоящия квалификационен цикъл за Мондиала в Русия. В първия си двубой от група "I" югоизточните ни съседи извоюваха ценна точка при визитата си на фаворита Хърватска. Двубоят в Загреб, който се игра пред празни трибуни, завърши 1:1, а хората на Фатих Терим изравниха в 3-ата минута на добавеното време на първата част чрез Чалханоглу. Няколко дни след този двубой на турците им предстои далечно гостуване на север към Рейкявик, където ще се изправят срещу сензацията на отминалото европейско Исландия.

Украйна също започна с идентично равенство от 1:1, само че у дома срещу Исландия, като и този двубой се игра без публика на стадиона. Украинците могат и да съжаляват за ремито, тъй като в заключителните минути на срещата играчът на Шалке 04 Йевхен Коноплянка изпусна и дузпа. Иначе в състава на Украйна настъпи треньорска смяна след края на европейското във Франция. Михайло Фоменко напусна, а сега начело на "синьо-жълтите" е легендата от близкото минало Андрий Шевченко. Първата голяма цел пред някогашния голаджия на Динамо Киев и Милан, и носител на Златната топка, ще е да класира своята родина за най-големия футболен форум на планетата в съседна Русия. Украинците винаги са разполагали със силна генерация от играчи и затова очакванията към бившата съветска република са големи. Няколко дни след гостуването на турска земя Украйна посреща най-новия член на ФИФА и УЕФА - Косово.

В досегашните си официални мачове един срещу друг турци и украинци не са завършвали наравно. Двете репрезентации имат едно реми в приятелската среща от 2003 г.

Прогноза: Турция - Украйна 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
213