Саутгейт предупреди Рууни


Н. Гавазов

Саутгейт предупреди Рууни

Временно изпълняващият длъжността старши-треньор на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт предупреди своя капитан Уейн Рууни, че ще му се наложи да спазва тактическа дисциплина, ако иска да играе. Предишният наставник на "Трите лъва" Сам Алърдайс говореше, че на Рууни е "позволено да играе където си поиска". Саутгейт обаче няма намерение да предоставя такива волности на Уейн.

"Не искам да възразявам на Жозе Моуирньо, но мисля, че Уейн може да играе на всякаква позиция. Само ще кажа, че трябва да спазва тактическа дисциплина с топка или без топка, позиционна дисциплина и ние работим над това. Играчите трябва ясно да разберат това", заяви Саутгейт.

"За един треньор е истински важно да си изясни това по време на тренировки. Това бе едно от най-важните неща за мен в работата ми с младежкия национален отбор. Говорихме за това с играчите и се опитвахме да доведем до тях тези мисли - ти трябва да си тактически дисциплиниран независимо дали си с топка или без топка", каза още специалистът.

"Притеснява ли ме, че Уейн вече няма гарантирано място в състава на Юнайтед? Не е идеално, но е нормално. В младежкия отбор имах много играчи, които не играеха редовно, но ве пак се стараехме да градим добър тим. Няма проблем щом този играч все пак съответства на твоето виждане за добър отбор и щом продължава да бъде един от най-добрите", завърши Саутгейт.

 

  Сподели
114